Jennifer Lawrence va interpreta rolul Maritei Lorenz, o fostă iubită a lui Fidel Castro

Marita Lorenz, una dintre iubitele fostului dictator cubanez Fidel Castro, va ajunge pe marele ecran. Rolul ei va fi interpretat de actriţa Jennifer Lawrence, nominalizată de patru ori la Premiile Oscar.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence (Nicholas Hunt / Getty Images)

Tocmai a primit cea de-a patra nominalizare la Premiile Oscar pentru interpretarea rolului lui Joy Mangano, cea care a inventat Miracle Mop-ul, în ultimul film al lui David O'Russell, dar se pare că Jennifer Lawrence îşi adună deja foţele pentru a interpreta o altă femeie din viaţa reală, care a avut o poveste uimitoare de spus.

Actriţa de 25 de ani o va interpreta pe Marita Lorenz în filmul ”Marita”, un viitor film biografic al lui Eric Warren Singer, co-scenarist al filmului ”American Hustle”.

Potrivit Hollywood Reporter, ”Marita” se va concentra pe relaţia lui Lorenz cu liderul cubanez Fidel Castro, detaliind în special perioada cuprinsă între momentul primei sale întâlniri cu acesta, pe când ea avea doar 19 ani, şi până la consumarea efectivă a aventurii celor doi. După ce a trăit cu dictatorul cubanez pentru o scurtă perioadă de timp, Lorenz a părăsit Cuba pentru a se alătura taberei anticomuniste din Florida, SUA.

După aceea, Lorenz a fost recrutată de CIA cu scopul implicării sale directe într-o misiune de asasinare a lui Castro. În 1960, ea s-a întors în Cuba pentru a-şi îndeplini misiunea – adică plasarea unor pastile otrăvitoare în mâncarea lui Castro – dar, după cum se spune, ar fi cedat în faţa dragostei şi i-a mărturisit totul fostului ei iubit.

Povestea ei fascinantă nu s-a sfârşit acolo. Ulterior, au apărut zvonuri că Marita a intrat într-o relaţie cu un dictator venezuelean, a fost suspectată de implicare în asasinarea preşedintelui american J.F. Kennedy în 1963 şi a fost suspectată de spionare a oficialilor FBI în anii 1970. De atunci, ea a scris două autobiografii, iar acum locuieşte în Maryland, SUA.