Jean Pădureanu rămâne închis

Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, rămâne în închisoare, după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins definitiv cererea acestuia de întrerupere a executării pedepsei cu închisoarea, menţinând decizia dată pe 12 iunie de Tribunalul Ilfov, relatează Mediafax.

Pădureanu a fost condamnat definitiv, pe 4 martie, în Dosarul Transferurilor, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Jean Pădureau a fost închis începând cu ziua în care a fost condamnat şi, în prezent, este încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava.

La jumătatea lui iunie a.c., Tribunalul Ilfov a respins cererea lui Jean Pădureanu de întrerupere, din motive medicale, a executării pedepsei. După ce a analizat expertiza medicală efectuată de Institutul Naţional de Medicină Legală, instanţa a decis că nu este necesară întreruperea executării pedepsei lui Pădureanu, întrucât bolile de care acesta suferă pot fi supravegheate şi tratate şi în reţeaua penitenciară.

Decizia Tribunalului Ilfov a fost contestată de Jean Pădureanu pe 18 august, la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 23 septembrie, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, declara că a primit o cerere de graţiere a pedepsei lui Jean Pădureanu, care este în curs de soluţionare, cererea urmând să primească răspuns în una-două săptămâni.