Japonia gata să răspundă impunerii de suprataxe

Premierul japonez Shinzo Abe
Premierul japonez Shinzo Abe (Carl Court/Getty Images)

Japonia se află la un pas de a informa Organizaţia Mondială a Comerţului că este pregătită să dea un răspuns la tarifele impuse de SUA importurilor, au declarat surse pentru un canal nipon de televiziune.

Canalul de televiziune NHK a raportat că guvernul japonez a luat în considerare taxe în valoare de 409 milioane dolari pentru a balansa tarifele impuse în luna martie de administraţia Trump. Lista de bunuri taxabile nu a fost publicată.

Preşedintele american Donald Trump a impus un tarif de 25% pentru oţelul importat de SUA şi un tarif de 10% pentru aluminiul importat, invocând temeri privind securitatea naţională. Japonia a eşuat să obţină o scutire de la aceste tarife, însă surse ale NHK au afirmat că discuţiile vor continua.

În timpul unei vizite efectuate de premierul nipon în China, Tokyo şi Beijing au încheiat acorduri semnificative privind cooperarea financiară. Cele două ţări au acceptat să reia discuţiile privind implementarea unui acord de schimb valutar şi au anunţat un set de măsuri care să asigure întărirea legăturilor comerciale şi financiare bilaterale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie