"Jandarmeriada". Numărul plângerilor penale înregistrate la Parchet a ajuns la 351

Augustin Lazar
Augustin Lazar (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministerul Public a făcut o serie de precizări luni, pe pagina oficială de Facebook, cu privire la stadiul cercetărilor din dosarul evenimentelor din 10-11 august.

"În urma activităţilor desfăşurate în cursul zilei de astăzi, 20 august 2018, în dosarul privind anchetarea evenimentelor ce au avut loc cu ocazia mitingului organizat în Bucureşti, zona Piaţa Victoriei, în data de 10.08.2018, evenimente care au avut ca rezultat rănirea mai multor persoane, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 351.

Menţionăm că, din motive organizatorice, pentru o bună desfăşurare a cercetărilor, audierile se vor efectua în continuare atât la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din Bulevardul Libertăţii nr. 12, sector 5, Bucureşti, cât şi la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, situat în strada George Georgescu, nr. 3, sector 4, Bucureşti, în cauză fiind dispuse măsuri în vederea identificării persoanelor care au săvârşit acte de violenţă", a transmis Ministerul Public.

Reamintim că jandarmii au intervenit în forţă împotriva mulţimii care participa la mitingul Diasporei, lăsând în urmă sute de victime.

Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne