Jandarmeriada, la Geneva. Pe ecranele publicitare din aeroport rulează imagini cu oamenii gazaţi

În timp ce acasă, în România, autorităţile pretind că jandarmii au intervenit legal şi legitim pe 10 august în Piaţa Victoriei, la Geneva români "o trag de mânecă" într-un mod inedit pe Înaltul Comisar ONU prezentându-i ei şi opiniei publice internaţionale imagini reale cu oameni paşnici gazaţi şi loviţi.
Panou in Geneva
Panou in Geneva (Rezist Zurich)

Imaginile cu reprimarea brutală a protestului Diasporei din 10 august au ajuns şi la Geneva, într-un mod cu totul neaşteptat, graţie comunităţilor Declic şi Rezist Zurich. Membrii acestor comunităţi au închiriat un spaţiu publicitar pe ecranele din gara aeroportului din Geneva, Elveţia, pentru a rula imagini de la Jandarmeriadă.

Ecranul publicitar este amplasat chiar lângă panoul cu sosiri/plecări, astfel încât să fie cât mai vizibil, iar pe el rulează imagini cu oameni gazaţi de jandarmi, în genunchi în faţa forţelor de ordine şi următoarele mesaje în limba engleză: ”We are not well; + 100.000 peacefull citizens gassed and beaten-up in Romania (Nu suntem bine. Peste 100.000 de cetăţeni paşnici au fost gazaţi şi bătuţi în România."

Panoul publicitar din Geneva
Panoul publicitar din Geneva (Rezist Zurich)

Locaţia nu este întâmplătoare, Geneva fiind oraşul unde îşi are sediul Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.

"Acest spot nu este întâmplător aici, este pentru că aici ne aflăm în oraşul în care se găseşte sediul ONU, aici se găseşte biroul Înaltului comisar pentru Drepturile Omului. Aici ne putem face vocea auzită", a explicat Gabriela Mirescu de la Rezist Zurich.

De altfel, mesajul de la finele spotului îi este adresat înaltului comisar: conţine un mesaj adresat direct lui Bachelet: ”UN: Take a strong stand against human rights abuses in Romania/Luaţi poziţie fermă împotriva abuzurilor la adresa drepturilor omului în România”.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne