"Jandarmeriada". Dăncilă: Voi discuta cu Juncker, dar nu "în ideea de a abroga pe cineva despre o vină"

Dacă la dezbaterea din Parlamentul European pe Legile Justiţiei a lipsit, la următoarea dezbatere, unde se va aborda inclusiv reprimarea violentă a prostestului din 10 agust, Dăncilă susţine ca va participa.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Întrebată vineri de presă dacă va merge în Parlamentul European unde vor avea loc curând dezbateri pe tema statului de drept în România, premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat toată deschiderea de a merge. Interesant este că în februarie a.c., când în Parlamentul European s-au dezbătut legile Justiţiei, Dăncilă n-a fost, ci a încercat să-l trimită în locul său pe Tudorel Toader, care nu avea dreptul să participe.

Declaraţiile premierului vin în contextul în care Parlamentul European urmează să o invite Dăncilă în plen, în luna octombrie, pentru a da explicaţii cu privire la violenţele din 10 august, au declarat surse politice pentru Adevarul.ro.

"Categoric, am toată deschiderea să merg şi în Parlamentul European şi în Parlamentul României, acolo unde voi fi chemată, dar, încă o dată precizez, cred că nu este benefic nici din partea Guvernului, nici din partea liderilor politici să ne dăm cu părerea, ci să lăsăm rezultatele anchetei care să stabilească adevărul", a declarat, vineri, Dăncilă.

Întrebată dacă a vorbit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe această temă, Dăncilă a negat.

Reporter: "Spunea domnul Dragnea că o să îl sunaţi pe Juncker să vedeţi care mai sunt semnalele, dacă sunt negative din partea Bruxelles-ului referitor la ce se întâmplă la noi în ţară şi la proteste".

Dăncilă: "Deci cu domnul Juncker nu am vorbit încă, după cum ştiţi am avut o vizită în Spania, m-am întors azi-noapte, dar voi discuta cu domnul preşedinte Juncker nu în ideea de a scuza pe cineva, de a abroga (sic!) pe cineva de despre o vină, ci de a ruga ca să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care ne fac să credem într-o direcţie sau în cealaltă".

Amintim că Parlamentul European va dezbate în prima săptămâna a lunii octombrie situaţia statului de drept din România. De asemenea, în Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentului European (LIBE) va avea loc curând o dezbatere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre situaţia din România.

Dezbaterile vor avea loc în condiţiile în care România îşi revine după "Jandarmeriadă" iar sesiunea Parlamentară a început tumultos, cu blocarea audierilor în Comisia de apărare din Senat a ministrului de Interne, a Prefectului şi a maiorului Cazan, cu modificarea Regulamentului camerei astfel încât Opoziţia să poată fi scoasă cu forţa din Parlament dacă deranjează, cu respingerea înfiinţării unor comisii pentru Jandarmeriadă şi pestă porcină. Pe rolul Parlamentului, urmează, de altfel, să intre în curând legi controversate iar în spaţiul public se vorbeşte tot mai mult de o OUG pentru amnistie şi graţiere.

În acelaşi timp, nume sonore ale PSD s-au lansat în postări ofensatoare la adresa ţărilor partenere şi în special a Germaniei, atacuri de care Guvernul nu s-a disociat.

Mai amintim că, recent, comisarul european Günther Oettinger a declarat public că România e nominalizată în rândul ţărilor care "vor să slăbească sau să distrugă proiectul european" alături de Polonia, Ungaria şi guvernul italian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne