"Jandarmeriada". Cunoscut protestatar, acuzaţii grele pentru Carmen Dan şi Jandarmerie

După ce în presă şi pe internet au circulat zeci de filme cu jandarmi bătând oameni nevinovaţi şi gazând mulţimea, Jandarmeria s-a trezit, o lună mai târziu, că e cazul să depună plângere la DIICOT acuzând o tentativă de lovitură de stat pe 10 august. Evoluţie în Instituţie critică dur acest demers.
Carmen Dan (Ministrul de Interne),
Carmen Dan (Ministrul de Interne), (Florin Chirila/Epoch Times)

Evoluţie în Instituţie, organizaţie condusă de cunoscutul protestatar Cristian Mihai Dide, reacţionează prompt după ce Jandarmeria Română a depus o plângere penală la DIICOT pentru a acuza o lovitură de stat la protestul din 10 august, protest unde, reamintim, jandarmii au intervenit în forţă împotriva mulţimii. Potrivit organizaţiei, asistăm practic la un demers fără precedent: este prima dată în istoria universală când o instituţie de aplicare a legii (law enforcement) face plângere penală / denunţ împotriva propriului popor.

"În urma declaraţiilor făcute de Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, Asociaţia Evoluţie în Instituţie, în calitate de reprezentant al organizatorului protestului din 10 august, conform documentelor ataşate prezentului comunicat, vine cu următoarele precizări:

Referitor la sesizarea înaintată de Jandarmeria Română către DIICOT pentru încălcarea articolului 397, aliniatul 2 din Codul Penal, aducem la cunoştinţa opiniei publice că mâine, 13 Septembrie 2018, la ora 13:00, vom înainta o adresă către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism prin care informăm procurorii acestui parchet că în calitate de organizator al protestului din 10 august 2018, deţinem informaţii şi probe cu privire la finanţatorii, sumele şi conturile folosite pentru achiziţionarea recuzitei de protest folosite în timpul Jandarmeriadei.

Este pentru prima dată în istoria universală când o instituţie de aplicare a legii (law enforcement) face plângere penală / denunţ împotriva propriului popor", transmite Evoluţie în Instituţie, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

De asemenea, organizaţia o acuză pe Carmen Dan că în timpul audierilor ce au avut loc marţi, 11 septembrie, în Camera Deputaţilor din Parlamentul României, a prezentat informaţii mincinoase.

"Conform documentelor pe care le publicăm, protestul din 10 august 2018 a fost declarat, organizat şi asumat legal de către preşedintele Asociaţiei Evoluţie în Instituţie, Cristian-Mihai DIDE. Documentele se pot accesa la următoarea adresă web: https://goo.gl/jg65iY", transmite organizaţia.

Reamintim că, în linie cu scenariul lansat la Antena 3 de Liviu Dragnea, Jandarmeria Română a depus miercuri o plângere penală la DIICOT în care acuză o lovitură de stat la protestul din 10 august, în cadrul căruia a intervenit în forţă împotriva mulţimii. Miza este uriaşă: Preluarea de către DIICOT, unde conducerea a fost aleasă recent de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, a dosarului privind represiunea aflat pe rol la Parchetul General condus de Augustin Lazăr. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.