Jandarmeria, chemată în Parlament să dea socoteală pentru modul în care a gestionat protestele civice

Parlamentul trebuie să analizeze modul în care Jandarmeria Română a gestionat protestele civice din ultimele luni, a opinat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, care a anunţat că va face demersuri în acest sens.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, liberalul Ovidiu Raeţchi, a anunţat, duminică, pe pagina sa de Facebook, că va solicita "o analiză a modului în care Jandarmeria a gestionat protestele civice din ultimele luni".

"Voi solicita ca în prima săptămâna a lunii februarie, la începerea sesiunii, după demersurile pentru instalarea Guvernului, să facem în Comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament o analiză a modului în care Jandarmeria a gestionat protestele civice din ultimele luni. Momentul de ieri, în care un jandarm loveşte cu pumnul manifestanţii, se cere analizat şi sancţionat obiectiv, în afara posibilelor reţele de protecţie pe care am început să le descoperim în Ministerul Afacerilor Interne după cazul poliţistului pedofil", a scris Ovidiu Raeţchi.

Au fost câteva momente tensionate între manifestanţi şi jandarmi la mega-protestul din Capitală, însă unul dintre ele, care a fost filmat de protestatari, a ieşit în evidenţă şi a provocat o adevărată revoltă pe reţelele de socializare: Un jandarm a fost surprins împărţind pumni serioşi protestatarilor din Piaţa Universităţii. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne