James Pettit, despre vizita lui Plahotniuc în SUA: „Nu noi am votat la alegeri, nu noi am ales acest Guvern”

Ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, susţine că nu cunoaşte în ce calitate a mers Vlad Plahotniuc în SUA, dar confirmă că o cerere în privinţa acestei vizite a fost primită pe căi oficiale, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău.
Ambasadorul  SUA în Moldova James D. Pettit
Ambasadorul  SUA în Moldova James D. Pettit (adevarul.ro)

„Am primit cererea privind această vizită pe căi oficiale, prin intermediul Ministerului de Externe al R. Moldova. Domnul Plahotniuc face parte din delegaţie, însă în ce calitate va trebui să îl întrebaţi pe dânsul”, a declarat Ambasadorul american în Republica Moldova, citat de radiochisinau.md.

James Pettit a mai adăugat că SUA sunt obligate să colaboreze cu guvernul Filip, indiferent dacă îî place cuiva sau nu.

„Noi, în calitate de diplomaţi, vorbim cu toţi actorii societăţii civile şi guvernamentali din R. Moldova. Am vorbit cu toţi liderii mişcărilor de opoziţiei de aici, cu liderii tuturor partidelor politice, comuniştii, socialiştii, cu unele noi partide implicate în acţiuni mai active ale opoziţiei.

Nu noi am votat la alegerile din R. Moldova, nu noi am ales acest Guvern, dar suntem obligaţi, pentru că avem relaţii diplomatice cu acest stat, să conlucrăm cu acest Guvern într-un mod profesionist. Sincer, nu ştiu în cerere ce calitate i-au dat lui Vlad Plahotniuc în cadrul delegaţiei. Am auzit o varietate de titluri. Înţelegerea mea este că Vlad Plahotniuc nu a mers în calitate de membru al Guvernului, ci ca membru de partid care face parte din coaliţia majoritară parlamentară”, a mai declarat Ambasadorul SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe