James Bond ar putea fi interpretat de un actor de culoare?

Idris Elba
Idris Elba (Facebook)


Potrivit estimărilor, Idris Elba este în continuare favorit pentru obţinerea rolului James Bond în două filme după retragerea lui Daniel Craig. Elba nu a făcut în prealabil niciun secret din dorinţa sa de a juca rolul agentului britanic deşi el însuşi sugerează că speculaţiile frenetice care s-au făcut în ultimul timp i-au scăzut de fapt şansele.

"Sincer, este un zvon care într-adevăr începe să prindă viaţă", a declarat actorul britanic în vârstă de 42 de ani la British Film Institute din Londra. "Dacă a existat vreodată vreo şansă de a obţine rolul Bond, a dispărut".

Elba, a confirmat, de asemenea, faptul că nu a vorbit niciodată cu vreun producător despre rolul lui Bond şi s-a învinuit pentru amploarea zvonurilor.

"Daniel Craig a pus gaz pe foc. În urmă cu aproximativ patru ani, a spus că Idris Elba ar fi un mare Bond şi apoi a dat înapoi. Este vina lui Daniel", a afirmat acesta.

Comentariile lui Elba vin în aceeaşi săptămână în care Yaphet Kotto, primul actor afro-american care a jucat un personaj negativ important în filmele Bond, a sugerat că Bond nu ar putea fi jucat de un actor de culoare.

Într-un interviu cu Big Issue, Kotto a afirmat: "James Bond a fost creat de Ian Fleming ca un personaj alb, jucat de actori albi. Joacă 003 sau 006, dar nu poţi fi 007. O mulţime de oameni spun că ar trebui să li se permită să joace orice rol. Nu fii ridicol. Dacă eu spun că vreau să joc JFK, acest lucru ar fi posibil? "

"Oamenii de culoare ar trebui să nu mai încerce să joace roluri create de albi. Aceste roluri nu sunt scrise de bărbaţi de culoare."

James Bond ar putea fi interpretat în viitor de unul dintre actorii Tom Hardy, Henry Cavill sau Michael Fassbender.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură