J.K.Rowling: S-a terminat cu Harry

J.K.Rowling, autoarea celebrului Harry Potter va debuta în luna noiembrie ca scenaristă adaptând pentru cinema „Animale fantastice”.
J.K. Rowling la Queen Elizabeth Hall - 27septembrie 2012
J.K. Rowling la Queen Elizabeth Hall - 27septembrie 2012 (Ben Pruchnie / Getty Images)

Scriitoarea britanică Joanne „Jo” Rowling (J.K.Rowling), cunoscută mai ales pentru scrierea romanelor de fantezie Harry Potter, a afirmat, în timpul unei prezentări a piesei Harry Potter în luna august la teatrul Neil Hall, că saga s-a terminat.

The Potter saga se apropie de sfârşit. După lansarea de către J.K Rowling a celei de-a opta serii în format teatral a celebrului „ Harry Potter” - unde la 19 ani după încheierea celui de al şaptelea sezon tânărul magician este deja un bărbat căsătorit, cu trei copii - scriitoarea britanică a declarat jurnaliştilor care au participat la prezentarea de gală că "Harry s-a terminat".

"Porneşte într-o mare călătorie în piesele de teatru şi apoi, da, cred că am terminat. Intrăm într-o nouă generaţie. Sunt fericită să-l văd atât de bine, dar, nu. Harry s-a terminat", a declara J.K Rowling ca răspuns la întrebările ce au ţinut lumea pe ghimpi zilele trecute.

Dar va fi într-adevăr sfârşitul lumii magice a autoarei britanice? Va renunţa la istoria care a propulsat-o spre succes cu milioane de cărţi vândute la nivel mondial? Pentru fanii lui Harry, Ron şi Hermione încă rămâne speranţa că zvonurile prezic o adaptare de film pentru Harry Potter. Şi nu este pentru prima dată când creatoarea celui mai faimos magician din lume surprinde fanii întorcându-se din umbră: în 2014,a publicat pe site-ul său (POTTERMORE) prima parte a poveştii lui Harry, Ron şi Hermione ca adulţi urmat de un mesaj în care a pretins că nu a avut intenţia de a continua viaţa lui Harry în lumea adulţilor. Până în prezent.

În plus, într-un interviu în ziarul The Guardian, autoarea şi-a calmat fanii spunând că "are încă un material în cap": "Am această lume în cap tot timpul. Niciodată nu voi urî această lumea, o iubesc, dar există şi alte lumi în care eu doresc să trăiesc de asemenea. Ca să fiu sinceră, îmi place, o voi face, şi dacă nu, nu o voi face", a explicat înainte de a pronunţa "niciodată să nu spui niciodată".

Dar, în timp ce Rowling îl abandonează pe Harry pentru totdeauna, pe moment nu va părăsi lumea lui de magie şi fantezie, căci în luna noiembrie va debuta ca scenaristă adaptând pentru cinema „Animale fantastice”. În 2001 a publicat o carte despre creaturile magice care populează universul lui Potter. O poveste în care câştigătorul mai multor premii Oscar, Eddie Redmayne a lansat accidental aceste animale de fantezie în New York-ul anilor 20.

Ce va urma rămâne de văzut. Oricum, celebra scriitoare, în mod sigur va dori şi de această dată să-şi surprindă fanii cu ceva poate mai spectaculos. Nu ne rămâne decât să aşteptăm.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură