Ivan: Scrisoarea "disidenţilor" adresată lui Dragnea arată că PSD nu mai poate fi reformat

Scrisoarea arată că PSD nu mai poate fi reformat, asistăm la o reglare de conturi între două grupări de interese, a transmis deputatul european Cătălin Ivan, fost membru al partidului condus (încă) de Liviu Dragnea.
Cătălin Ivan
Cătălin Ivan (Epoch Times România)

În PSD se poate observa o reglare de conturi între două grupări de interese care vor să-l aducă pe Liviu Dragnea la masa negocierilor şi să reîmpartă bugetul naţional, a declarat miercuri, pentru Agerpres, europarlamentarul Cătălin Ivan.

"Scrisoarea în sine arată - pentru cine are de văzut şi de înţeles - că PSD nu mai poate fi reformat. Este de fapt o reglare de conturi între două grupări care îşi împart un partid luat captiv şi nici unii, nici alţii nu sunt cei care ar putea să reformeze PSD sau să reformeze România. Dacă ne uităm în scrisoare, prima solicitare arată că se cere retragerea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al partidului şi, apoi, mai jos, în text undeva, că Viorica Dăncilă ar trebui să preia interimatul.

Reiese foarte clar că demersul este unul total neserios, pentru că nu poţi să-l dai jos pe Liviu Dragnea şi să pui interfaţa lui Liviu Dragnea să conducă partidul - este ca şi cum l-ai lăsa tot pe Liviu Dragnea să conducă.

De fapt, este o negociere între două grupări cu interese obscure care vor să îl readucă pe Dragnea la masa negocierilor şi să reîmpartă acest 'tort' care se numeşte bugetul naţional şi, practic, România. Sunt doar interese financiare, interese economice care stau în spatele acestui demers, nici pe departe bunul mers al lucrurilor în PSD şi în România", a declarat Ivan.

Reamintim că trei lideri marcanţi ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - au semnat, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, scrisoare apărută azi în presă.

În scrisoare, Dragnea este acuzat că a devenit o vulnerabilitate pentru partid ba chiar un obstacol în calea adoptării iniţiativelor PSD în zona reformării Justiţiei, iniţiative pe care, ATENŢIE, semnatarii le consideră justificate. Liderului PSD i se mai reproşează modul în care şi-a ales şi dat jos premierii, războiul permanent şi pe prea multe fronturi cu Serviciile, DNA, Preşedinte, Opoziţie etc., acapararea agendei publice cu teme precum Corupţia, schimbările din Justiţie, „Statul Paralel”, promovarea în Guvern, Ministere, Agenţii, alte instituţii publice a unor persoane cu evidente carenţe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării etc.

În aceste condiţii, semnatarii scrisorii cer demisia lui Dragnea plus alte 18 măsuri. Detalii aici.