Ivan, săgeţi pentru Dragnea: Acţiunile la purtător încurajează corupţia. Oamenii cinstiţi nu se ascund

Dat pe uşă afară din PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan nu ratează nicio ocazie să trimită săgeţi înspre liderul PSD Liviu Dragnea, care este acuzat că deţine firma Tel Drum prin acţiuni la purtător.
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt (Epoch Times România)

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, aduce prejudicii PSD prin declaraţiile sale privind menţinerea acţiunilor la purtător, a acuzat joi, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Cătălin Ivan.

"Pe lângă faptul că nu este în stare să ţină baza de date a partidului, lăsând tot felul de secretare să intre şi să şteargă sau să adauge nume fără niciun control, mai am un motiv pentru care să consider că Marian Neacşu aduce prejudicii partidului. Menţinerea acţiunilor la purtător înseamnă astăzi încurajarea corupţiei şi furtului din bani publici.

Ascunderea acţionariatului nu are altă explicaţie decât fuga de răspundere în faţa legii. Oamenii cinstiţi nu se ascund. Afacerile corecte au acţionariatul la vedere. Am înţeles că este o opinie personală. Vom vedea ce va spune şi Liviu Dragnea în această toamnă când vom depune proiectul de lege de interzicere totală a acestui tip de acţiuni", a declarat Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

Reacţia europarlamentarului vine în contextul în care Marian Neacşu a apreciat că prevederile actuale referitoare la acţiunile la purtător ar trebui să fie menţinute.

"Este o chestiune discutabilă. Noţiunea de 'acţiuni la purtător' a fost introdusă prin legea 31 în perioada anilor 1990. Ea există de atunci şi există în practică. Şi în practica europeană şi mondială există noţiunea de 'acţiuni la purtător'. Mi-e foarte greu să precizez acum... Eu, cu titlu personal, socotesc că ele pot fi menţinute, pentru că este datoria reglementatorului pe piaţă să poată să reglementeze în mod corespunzător circuitul unor astfel de acţiuni", a declarat Neacşu, citat de Agerpres.

Reamintim că jurnaliştii de la RISE au dezvăluit că firma Tel Drum este deţinută, prin acţiuni la purtător, chiar de preşedintele PSD Liviu Dragnea (care neagă evident acuzaţia). De atunci, discuţiile pe tema acestor acţiuni la purtător, ce oferă o anonimitate cvasitotală, au explodat în spaţiul public.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne