Iurie Leancă va crea o comisie de evaluare a dosarelor şoferilor prinşi în stare de ebrietate la volan

Prim-ministrul Iurie Leancă
Prim-ministrul Iurie Leancă (gov.md)

Prim-ministrul Iurie Leancă va dispune crearea unei comisii care va evalua cum sunt examinate dosarele şoferilor prinşi în stare de ebrietate la volan. Declaraţiile au fost făcute de Premier la începutul şedinţei de astăzi a Guvernului, informează Moldpres.

Comisia de evaluare va fi formată din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, Centrului Naţional Anticorupţie, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Justiţiei şi ai Procuraturii Generale. Comisia va evalua, timp de o lună, prestaţiile medicilor, ofiţerilor de urmărire penală, procurorilor şi judecătorilor, pentru a depista de ce nu sunt pedepsiţi toţi şoferii prinşi beţi la volan.

Iurie Leancă a înaintat propunerea în contextul în care, aproape zilnic, au loc decese în urma accidentelor rutiere.

“Care este finalitatea constatării de către un agent de circulaţie că cineva este prins în flagrant în stare de ebrietate la volan? Ştim că statisticile arată că numărul dosarelor finalizate este foarte şi foarte mic. Nu o să mă mir dacă vom constata că se poate întâmpla un accident în cazul unui şofer care a fost prins beat la volan şi pe dosarul respectiv nu a fost nicio finalitate”, a precizat Premierul.

La finalul activităţii sale, membrii comisiei vor prezenta un raport şi vor înainta soluţii.