Iurie Leancă, noul vicepreşedinte al Parlamentului la propunerea lui Candu

După ce a format Grupul Parlamentar Popular European, în mare parte din foşti liberali-democraţi, votând proiectele propuse de Partidul Democrat, Leancă, fost prim-ministru, a fost propus şi votat vineri pentru funcţia de vicepreşedinte al Legislativului.
Iurie Leancă, noul vicepreşedinte al Parlamentului
Iurie Leancă, noul vicepreşedinte al Parlamentului (Captură Foto / privesc.eu)

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu i-a propus, în cadrul şedinţei parlamentului de vineri, fostului premier moldovean Iurie Leancă să ocupe fotoliul de vicepreşedinte al Legislativului, acesta din urmă fiind votat de 52 de deputaţi prezenţi în sală. „Încă sunt în aşteptarea candidaţilor din partea opoziţiei. Locul pentru opoziţie este păstrat”, a declarat Candu, dând de înţeles că Leancă ar fi candidatul majorităţii parlamentare.

„Postul de vicepreşedinte al Parlamentului a revenit Grupului Parlamentar Popular European, urmare a discuţiilor din coaliţie. Având în vedere că este vorba de un vicepreşedinte care îşi va asuma mandatul de a se preocupa de tot ce înseamnă zona externă în activitatea Parlamentului şi pornind de la faptul că am o experienţă în acest sens, am preluat această responsabilitate cu dorinţa de a dinamiza comunicarea cu partenerii noştri externi.

Grupul nostru face parte din majoritatea parlamentară şi e firesc să ne asumăm anumite responsabilităţi şi ne-am propus de la bun început să preluăm aceste responsabilităţi. Chiar în zilele următoare voi efectua o primă vizită în afara Republicii Moldova, voi avea întâlniri cu oficiali, politicieni europeni”, a afirmat, conform privesc.eu, liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă.

Astfel, după ce proiectul a fost supus votului, Iurie Leancă urmează să-şi ocupe locul, alături de şeful Legislativului, în prezidiul Parlamentului.

Amintim că fotoliul de vicepreşedinte al Parlamentului a fost ocupat din decembrie 2010 până acum o lună, de liberal-democrata Lilian Palihovici care şi-a depus mandatul de deputat motivând că politica moldovenească nu are principii, ci doar interese înguste, iar demagogia a fost ridicată la rang de religie în Parlament. "Democraţia a picat testul", a notat Liliana Palihovici, declarându-şi atunci dezamăgirea faţă de cum au evoluat lucrurile în Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe