Iurie Leancă: datoria politicienilor este să modernizeze ţara‎, nu să o cufunde şi mai tare în corupţie şi sărăcie

(photos.com)

Cu ocazia celebrării a 25 de ani de la aprobarea Drapelului şi Stemei de Stat a Republicii Moldova ca simboluri oficiale ale suveranităţii şi independenţei ţării, deputatul şi liderul grupului de iniţiativă Partidul Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a transmi luni 27 aprilie, un mesaj de felicitare:

„Mesajul pe care doresc să-l transmit cu ocazia Zilei Drapelului este unul de unitate, pentru că Tricolorul rămâne unul dintre puţinele simboluri care ne uneşte cu adevărat, indiferent de opţiuni politice, geopolitice sau de alt gen.

Aş vrea ca în această zi să reflectăm cu toţii la cât este de important să avem simboluri şi proiecte naţionale care să ne coaguleze pe toţi, să ne reprezinte ca ţară, ca popor şi să ne dea o identitate naţională distinctă. Totodată, profit de faptul că acum nu deţin o funcţie oficială, care să mă oblige la discursuri festive şi voi da acestei zile mai degrabă o notă de realism.

Traversăm o perioadă tulbure, care ne motivează să acţionăm şi să profităm de momente cu o încărcătură simbolică aparte, precum este cel de astăzi, pentru a ne trezi la realitate. Pentru a ne mobiliza şi a ne uni contra celor care au transformat Moldova dintr-o ţară cu perspective europene foarte clare, din povestea de succes a Europei, într-un stat cu o guvernare lipsită total de viziune, care nu mai are o perspectivă de dezvoltare clară.

În această zi importantă, când celebrăm a 25-a aniversare a simbolului ce ne defineşte ca stat, îndemn cetăţenii la reflecţie, la solidaritate şi la unitate, pentru ca împreună să scoatem Moldova din sfera grupurilor de interese care încearcă să ne ducă tot mai departe de proiectul nostru naţional - integrarea în Uniunea Europeană.

Ziua Drapelului este ziua în care politicienii trebuie să-şi aducă aminte că îi reprezintă pe cetăţeni, că reprezintă Republica Moldova şi că datoria lor este să modernizeze ţara‎, nu să o cufunde şi mai tare în corupţie şi sărăcie. Este ziua în care trebuie să înţelegem că respectul faţă de Drapel se manifestă permanent prin acţiunile noastre şi că patriotismul nu înseamnă doar să-ţi pui o insignă la piept sau un steguleţ pe birou. Drapelul trebuie să-l şi cinsteşti mereu, printr-un comportament corect faţă de ţara ta şi faţă de cetăţeni.

Astăzi este ziua în care unii politicieni ar trebui să înţelegă că locul lor nu mai este sub Tricolor, alături de cetăţenii pe care i-au dezamăgit. Să înţeleagă că este indecent să cheltuiască sume enorme şi cantităţi imense de energie în acţiuni de PR prin care să le arate oamenilor cât sunt ei de patrioţi. Adevăratul lor „patriotism” s-a văzut în urmă cu puţin timp - atunci când le-au furat oamenilor votul democratic, atunci au arătat cât de puţin respectă Republica Moldova şi cât de puţin le pasă de valorile noastre naţionale.

Vă îndemn să privim Ziua Drapelului ca pe un moment crucial de solidaritate, un moment în care împreună să începem să repunem Moldova pe calea dezvoltării şi a prosperării, pe calea europeană.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe