Iurie Leancă, Ana Guţu şi Dorin Chirtoacă doresc mobilizarea cetăţenilor pentru turul II al scrutinului prezidenţial

După ce rezultatele preliminare ale alegerilor din 30 octombrie au indicat că în turul II se vor întâlni socialistul Igor Dodon şi candidatul PAS, PPDA şi PLDM, Maia Sandu, mai mulţi politicieni şi candidaţi electorali şi-au îndemnat alegătorii să o susţină pe Sandu pe 13 noiembrie.
Maia Sandu şi Igor Dodon
Maia Sandu şi Igor Dodon (Epoch Times Romania)

Liderul Partidului Popular European şi fostul premier al Moldovei, Iurie Leancă a ieşit luni, 31 octombrie într-un briefing de presă pentru a-şi anunţa sprijinul necondiţionat pentru Maia Sandu la alegerile din 13 noiembrie. Candidatul care a acumulat circa 3,11%, îşi motivează decizia prin faptul că Maia Sandu reprezintă unica şansă de continuitate a parcursului european al Moldovei.

În ciuda faptului că am fost defăimat, ignorat de unele surse mass media, aceste 3% reprezintă un electorat loial. Din discuţiile cu ei ştiu că nu erau gata să se mobilizeze din primul tur pentru Maia Sandu”, a detaliat Leancă.

"Mai mult decât atât, Leancă vede rolul său în scrutinul prezidenţial drept unul pozitiv. „Am avut şi eu un rol în oprirea marşului triumfal al socialistului Igor Dodon. Datorită moldovenilor, inclusiv al celor care m au votat şi pe mine, Maia Sandu mai are o şansă să lupte cu Igor Dodon.

Chiar dacă în timpul campaniei electorale, cei doi candidaţi şi-au adresat unele replici tăioase, Leancă susţine că sprijinul pentru Sandu, după afişarea rezultatelor primului tur de scrutin, este necondiţionat.

Aş vrea ca toate disensiunile să le punem în spate, avem de parcurs o perioadă extrem de importantă pentru viitorul cetăţenilor. În aceste două săptămâni o să-mi canalizez toată eforturile pentru Maia Sandu”, a precizat liderul PPEM.

Tot luni, după afişarea rezultatelor preliminare ale alegerilor, şi candidaţii unionişti au anunţat că o vor susţine pe Maia Sandu în turul II. Ana Guţu de la Partidul Dreapta, care a acumulat circa 0,17%, scrie pe pagina sa de Facebook: „stimaţi cetăţeni, cei care m-au susţinut în acest scrutin, ţin să vă mulţumesc pentru votul Dumneavoastră - este cel mai scump vot, fiindcă este votul pentru Unire. În turul doi vom vota cu toţii împotriva răului cel mai mare - împotriva omului Moscovei”.

Şi Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele Partidului Liberal, a declarat în cadrul şedinţei Consiliului Municipal al capitalei că Maia Sandu va câştiga alegerile din 13 noiembrie în cazul unei mobilizări a cetăţenilor. „Acest gândac de colorado trebuie strivit, şi va fi strivit în turul doi. Şi Maia Sandu va fi preşedinte peste două săptămâni, dar să ne mobilizăm cu toţii. Este părerea mea după 10 ani de peri suri în politica moldovenească”, a declarat Dorin Chirtoacă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe