Iulian Matache, noul ministru de Transporturi. Nicuşor Dan susţine că e omul lui Oprişan

Iulian Matache
Iulian Matache (jurnaldevrancea.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul prin care este numit în funcţia de ministru al Transporturilor pe Iulian-Ghiocel Matache, în prezent secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister.

Cu o zi în urmă, preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea iniţială făcută de premierul Victor Ponta pentru şefia Ministerului Transporturilor, în persoana lui Mihai Fifor, pe motiv că nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului.

La scurt timp după decizia lui Iohannis, premierul Victor Ponta a anunţat, pe contul său de Twitter, că a luat decizia de a-l propune pe Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

"În baza deciziei BPN al PSD am decis să-l propun pe dl Iulian Matache pentru funcţia de Ministru al Transporturilor! Îi urez succes", a scris Victor Ponta.

Considerat una din persoanele cu cea mai mare expertiză în domeniile urbanism, construcţii, protecţia mediului şi protecţia patrimoniului, Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, nu a avut cuvinte de laudă la adresa noului ministru:

"Când Parlamentul a nenorocit Legea urbanismului, permiţând derogari de la Planurile Urbanistice ale oraşelor, Ministerul Dezvoltării era reprezentat la dezbateri de Iulian Matache, azi secretar de stat, care era de acord cu modificările. Azi devine Ministrul Transporturilor.

Când Ministerul Dezvoltării vroia şă ia controlul statului pe mediu şi patrimoniu şi să îl lase la judeţe, Ministerul era reprezentat în dezbateri de Sevil Shhaideh. Azi e Ministrul Dezvoltării. Iulian Matache, suştinut de Oprişan (Marian Oprişan, şeful Consiliului Judeţean Vrancea - n.r.). Sevil Shhaideh, susţinută de Mazăre - Constantinescu. Republica baronilor locali este în plină desfaşurare."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.