Iubita lui Vanghelie, condamnată definitiv

Oana Niculescu Mizil, iubita fostului primar Marian Vanghelie, a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.
Oana Mizil
Oana Mizil (facebook.com)

Fosta deputată PSD Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani, în dosarul în care Agenţia Naţională de Integritate a acuzat-o de conflict de interese. Decizia luată luni de completul de cinci magistraţi ai Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Instanţa Supremă a fost sesizată de Parchetul General după un raport al ANI, care a atras atenţia asupra faptului că deputatul PSD şi-a angajat mama, în intervalul mai 2009-septembrie 2011, la cabinetul său parlamentar, veniturile obţinute de aceasta fiind de circa 65.000 de lei.

Iniţial, în octombrie 2014, un complet de la instanţa supremă a condamnat-o pe Oana Mizil - care în martie 2015 a demisionat din Parlament - la trei ani închisoare cu suspendare şi a stabilit un termen de încercare de şase ani.

În plus, instanţa i-a interzis atunci dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 10 ani.

Completul de cinci judecători ai Curţii Supreme au ridicat acum aceste interdicţii şi i-au micşorat pedeapsa de la 3 la 1 an de închisoare cu suspendare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne