Italianca Roberta Vinci se retrage din viaţa sportivă

"Îmi voi încheia cariera la Foro Italico (unde are loc turneul de la Roma) şi îmi voi lua rămas bun de la tenis în mijlocul sezonului. Reflectez de o lungă perioadă la acest lucru" - Roberta Vinci.
Italianca Roberta Vinci.
Italianca Roberta Vinci. (Feng Li / Getty Images)

Jucătoarea italiană de tenis Roberta Vinci (34 ani, 117 WTA) şi-a anunţat retragerea după turneul de anul viitor de la Roma din luna mai, potrivit cotidianului sportiv 'La Gazzetta dello Sport'.

"Am decis să continui, dar nu pentru un an întreg. Îmi voi încheia cariera la Foro Italico şi îmi voi lua rămas bun de la tenis în mijlocul sezonului. Reflectez de o lungă perioadă la acest lucru", a mărturisit finalista US Open din 2015.

De-a lungul carierei sale, sportiva italiancă a cucerit 10 titluri la simplu, locul 7 fiind cea mai bună clasare pentru ea în ierarhia mondială a tenisului feminin.

Mai bine a performat la dublu, acolo deţinând şi poziţia de nr.1 mondial din octombrie 2012 până în februarie 2014, palmaresul ei numărând 25 de titluri în circuit dintre care cinci de Mare Şlem (Roland-Garros şi US Open în 2012, Openul Australiei în 2013, Openul Australiei şi Wimbledon în 2014). Ea a făcut pereche cu compatrioata sa Sara Errani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport