Italia sfidează ordinul UE de revizuire a planului bugetar pe 2019

Ministrul italian de Externe, Enzo Moavero Milanesi
Ministrul italian de Externe, Enzo Moavero Milanesi (Getty Images)

Comisia Europeană a declarat că planul bugetar al Italiei nu se conformează recomandărilor sale şi a oferit Romei trei săptămâni pentru a face modificări.

Comisia a subliniat că datoria publică a Italiei, aflată în prezent la 131,2% din PIB, este cea de-a doua datorie ca mărime în Uniunea Europeană şi una dintre cele mai mari din lume.

Însă ministrul italian de Externe, Enzo Moavero Milanesi, a susţinut marţi că guvernul de la Roma nu îşi va revizui planul bugetar pentru 2019 după ce acesta a fost respins de Comisia Europeană.

“Comisia Europeană îşi îndeplineşte rolul de supervizare, asigurându-se că toţi se conformează normelor europene. Dar normele europene, trebuie să vă spun, acordă parlamentelor naţionale cuvântul final cu privire la problema bugetară”, a precizat Milanesi.

Adresându-se unui panel comun format din comisiile pentru afaceri externe ale ambelor Camere ale Parlamentului italian, Milanesi a declarat că “guvernul exclude în prezent posibilitatea” schimbării planului aprobat pentru bugetul din 2019.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe