Italia: Renumitul avocat de drepturile omului, David Matas, prezintă "Organele Statului: Abuzul de transplant din China"

Coperta cărţii State Organs [Organe pentru Stat, n. trad.] scrisă de David Matas şi dr. Torsten Trey. Echipei lui Trey, care cercetează recoltarea forţată de organe, i s-au alăturat şi medici din Taiwan.
Coperta cărţii State Organs [Organe pentru Stat, n. trad.] scrisă de David Matas şi dr. Torsten Trey. Echipei lui Trey, care cercetează recoltarea forţată de organe, i s-au alăturat şi medici din Taiwan.

Roma şi Florenţa sunt cele două mari oraşe din peninsulă ce vor avea ca oaspete pe David Matas, renumitul apărător al drepturilor omului. Domnia sa va prezenta cartea al cărei coautor este "Organele Statului: Abuzul de transplant din China".

Lucrarea expune practica ilegală de recoltare forţată de organe de la prizonierii din China, inclusiv de la prizonierii de conştiinţă Falun Gong, iar la scrierea ei a contribuit şi Dr. Torsten Trey, directorul executiv al organizaţiei Medici împotriva recoltării forţate de organe.

Dr. David Matas va prezenta cartea, lansând astfel ediţia în limba italiană, în cadrul a doua evenimente organizate unul la Roma, în data de 18 iunie, în sala Ligii Italiane de Drepturile Omului, şi respectiv în Florenţa, la 21 iunie.

La conferinţa organizată la Roma vor fi prezenţi ca invitaţi speciali şi dr.. Lia Quartapelle – secretar al Comisiei de Afaceri externe şi Comunitare a Camerei Deputaţilor din Italia, dna Ling X. – victimă a persecuţiei pe care regimul chinez o duce împotriva practicanţilor Falun Gong. Moderatorul evenimentului va fi Antonio Stango, secretar al Comitetului Italian Helsinki pentru drepturile omului.

În Firenţe, prezentarea cărţii se va face în cadrul conferinţei organizate sub patronatul Consiliului Regional Toscana şi a Ordinului Medicilor Chirurgi şi Stomatologilor din Florenţa. Partener media The Epoch Times Italia, al cărui redactor şef, Andrea Lorini, este şi moderatorul evenimentului.

Publicată iniţial în 2012, cartea "Organele Statului: Abuzul de transplant din China" tratează problema provenienţei organelor folosite în industria de transplant a Chinei. Versiunea oficială a guvernului chinez cu privire la sursa de organe este că ele provin de la prizonierii condamnaţi la moarte.

China nu are un program naţional de donare de organe, iar creşterea numărului de organe disponibile pentru transplant coincide nefiresc de mult cu perioada în care practica Falun Gong a fost scoasă în afara legii de către regimul chinez, în iulie 1999. De la acea dată, zeci de mii de practicanţi au fost închişi în lagăre de muncă forţată, unde au fost transformaţi treptat “într-un rezervor de donatori de organe în viaţă, deşi nu au consimţit să facă acest lucru", potrivit dr.Trey.

Dr.David Matas este coautor al raportului de investigaţie privind recoltarea forţată pe scară largă de organe de la practicanţii Falun Gong deţinuţi, raport publicat în anul 2006 şi care aducea în atenţia publicului această chestiune de încălcare violentă a drepturilor omului. Raportul concluziona că în perioada 2000 - 2005, fuseseră efectuate 41.500 de transplanturi, singura explicaţie pentru sursa acestui număr mare de organe pentru transplante fiind practicanţii Falun Gong.

Primul semnal de alarmă în acest sens a fost tras în luna martie a anului 2006, când un doctor militar chinez, un muncitor în domeniul sanitar şi un jurnalist au relevat faptul că practicanţii au fost ucişi cu miile pentru organele lor în lagăre de muncă şi spitalele militare din întreaga ţară.

Programul evenimentelor:

18 iunie, ora 10:30 – ROMA – Sala Ligii Italiane a Drepturilor Omului, Piazza d’Ara Coeli, 12.

21 iunie, ora 10:30 – FLORENŢA– Palazzo Bastogi, Via Cavour, 18, Consiliul Regional Toscana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe