Italia, Lacul Como: Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013
Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013 (BMW Group)

Cele mai frumoase automobile şi motociclete din trecut şi cele mai extravagante concepte ale prezentului vor fi prezente în weekend-ul 24-26 mai 2013 în localitatea italiană Cernobbio, pe malul Lacului Como, în două domenii unice prin frumuseţea lor - Grand Hotel Villa d’Este şi Villa Erba.

Organizat pentru prima oară în 1929, Concorso d’Eleganza Villa d’Este este considerat în prezent unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume.

Programul celor trei zile păstrează ambianţa exclusivistă pentru cei implicaţi şi oferă ocazia publicului larg să experimenteze "Classic Weekend" pe malul Lacului Como, în compania celor pasionaţi de maşini şi motociclete de epocă.

Invitaţii pe domeniul Grand Hotel Villa d’Este pot participa sâmbătă la concursul pentru automobile.

Vineri seară, grădinile de la Villa Erba vor fi deschise pentru cei pasionaţi de automobile şi motociclete pentru cinema în aer liber. Pe acelaşi superb domeniu, vor fi organizate sâmbătă şi duminică zilele publicului.

Concorso di Motociclette

Din 2011, s-a alăturat secţiunii dedicate automobilelor şi Concorso di Motociclette, eveniment care va avea loc şi în acest an pe domeniul Villa Erba, aproape de Hotelul Cornt din Cernobbio.

Cu o paradă care va porni de la Hotel Cornt, va trece prin Piazza Cavour din Cernobbio şi se va încheia la Villa Erba, participanţii vor începe programul sâmbătă.

În plus, o escortă a poliţiei locale şi numeroşi motociclişti îmbrăcaţi în ţinute de epocă vor face ca evenimentul să fie de neuitat pentru participanţi şi spectatori.

Cu participarea directă a publicului prezent, Concorso pentru motociclete va avea loc duminică după-amiază, pe scena centrală din grădinile Villa Erba, unde cei aproximativ 30 de participanţi sunt împărţiţi în cinci categorii diferite (în funcţie de perioada şi de design), iar cei trei câştigători ai claselor din fiecare categorie vor fi prezentaţi public şi vor fi premiaţi.

Un juriu internaţional îl va alege dintre câştigătorii claselor pe câştigătorul absolut - Best of Show.

"90 de ani BMW Motorrad" şi „60 de ani de Corvette“

Pentru a sărbători istoria de 90 de ani a BMW Motorrad va fi organizată la Villa Erba o expoziţie care va prezenta momentele importante ale acestei evoluţii în timp.

Principalele motociclete din istoria BMW - începând cu BMW R 32, prima motocicletă BMW din istorie, şi continuând prin timp cu modelul futurist BMW K 1 - vor oferi publicului ceea ce au reprezentat modele BMW de-a lungul anilor: produse premium cu caracter deosebit şi o combinaţie specială de inovaţie, calităţi sportive şi estetică remarcabilă.

O altă expoziţie specială va completa programul de pe domeniul de la Villa Erba - este vorba despre sărbătorirea a "60 de ani Corvette", dar şi despre prezentarea avionului istoric Klemm KL 25.

Licitaţie RM Auctions

Prin renumita casă de licitaţii RM Auctions va aduce un show specific la Concorso d’Eleganza Villa d’Este şi în 2013. Ca urmare, aproximativ 45 de automobile deosebite vor fi licitate la evenimentul de sâmbătă seară, la Villa Erba, iar spectacolul va începe la ora 20.00 (oră locală) şi va cuprinde câteva modele foarte speciale, cum ar fi Bugatti Type 57 Ventoux (1937) sau Pininfarina Ferrari 330 GTC (1966).

Concorso d’Eleganza - punctul culminant

Punctul culminant al Concorso d’Eleganza va fi Grand Hotel Villa d’Este, că în fiecare an începând din 1929 încoace, eveniment în cadrul căruia exemplare superbe şi rare ale artei auto vor încerca să intre în graţiile oaspeţilor şi ale juriului.

Pentru anul 2013, 52 de automobile au fost selectate să participe în competiţie.

În avanpremieră, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Dr Ralf Rodepeter, director al Muzeului BMW şi membru al Comitetului de Selecţie Concorso d’Eleganza Villa d’Este, le-a oferit celor prezenţi câteva detalii despre maşinile din acest concurs.

Aston Martin DB4GT Zagato (1961)

Unul dintre automobilele prezente este DB4GT Zagato, o legendară creaţie Aston Martin din 1960. Au fost produse la uzina din Newport Pagnell doar 19 exemplare ale acestei maşini sport extraordinare, echipate cu caroserie Zagato realizată manual.

Patru exemplare ale acestui model foarte uşor au fost construite în 1961 cu scopul unic de a fi utilizate pe circuit.

După 32 de ani, în 1993, având în spate o carieră plină de evenimente în motorsport, inclusiv participări cu Jim Clark şi alţi piloţi de top, DB4GT Zagato cu numărul de înmatriculare 2 VEV a fost trimis spre restaurare.

Aston Martin a readus automobilul la starea să originală din 1963 după doi ani în care s-a pus multă pasiune în acest proiect, iar maşina a fost cumpărată de actualul proprietar în 1971.

Lamborghini 350 GTV (1963)

Pe lângă tractoarele sale de succes, Ferruccio Lamborghini a avut un vis măreţ - să construiască maşini sport veritabile, care să le dea de gândit marilor rivali din Maranello.

Prototipul 350 GTV a constituit primul pas spre realizarea acestui vis şi a lăsat o impresie puternică asupra lumii auto cu ocazia Salonului Auto de la Torino, în 1963.

Precursorul primei maşini sport de serie Lamborghini (350 GT) a fost atracţia principală la Torino - datorită designului realizat de Franco Scaglione şi nu în ultimul rând, datorită motorului V12 creat de Giotto Bizzarrini, care a avut propriul loc de onoare - alături de maşină - la salon.

Automobilul Lamborghini 350 GTV a fost vopsit în verde metalizat şi este în stare perfectă de funcţionare.

Bugatti Type 57SC Atlantic (1938)

Botezat sentimental şi "Atlantic", Bugatti T 57SC nu este doar una dintre cele mai rare şi mai preţioase maşini din lume, ci şi una dintre cele mai aspectuoase din punct de vedere vizual.

Legendara uzină din Alsacia a produs între 1937 şi 1938 doar patru exemplare ale acestui automobil deosebit.

Jean Bugatti, fiul fondatorului companiei, Ettore Bugatti, a dotat acest model cu un design special şi cu o tehnică extraordinară.

Ca urmare, în Concorso d’Eleganza Villa d’Este va concura modelul Atlantic din 1938, cu numărul de serie 4 în producţie, care este într-o stare originală impresionantă şi poate privi retrospectiv la o carieră de succes la concursurile auto de frumuseţe ale planetei.