ISU lansează un apel către cetăţeni, pentru identificarea cluburilor cu probleme

Treziţi de tragedia din clubul Colectiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov cere cetăţenilor să le semnaleze localurile care pun în pericol viaţa populaţiei.
Pompieri la stingera incendiului
Pompieri la stingera incendiului (Epoch Times România)

După tragedia din Clubul Colectiv, local care, potrivit presei, funcţiona fără aviz de la ISU, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a lansat un apel către cetăţeni, solicitând sprijinul acestora pentru identificarea barurilor şi cluburilor care nu figurează în evidenţele sale.

"În contextul tragicului eveniment petrecut în data de 30.10.2015, în sensul identificării obiectivelor care au destinaţie de alimentaţie publică (baruri, cluburi), care nu figurează în evidenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, solicităm sprijinul tuturor cetăţenilor pentru a ne informa despre existenţa unor astfel de clădiri/amenajări aflate pe teritoriul municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov. Această măsură este necesară pentru a întreprinde acţiunile specifice de verificare a îndeplinirii normelor de securitate la incendiu conform prevederilor legale.

De asemenea, aşteptăm sesizări cu privire şi la alte tipuri de clădiri/amenajări care ar putea pune în pericol viaţa cetăţenilor ca urmare a nerespectării măsurilor de securitate la incendiu.

Sprijinul ne este necesar pentru realizarea unui climat de siguranţa cetăţenilor.

Aşteptăm informaţiile dumneavoastră pe adresa de email a instituţiei contact@isubif.ro", scriu reprezentanţii ISU pe site-ul instituţiei.

Reamintim că vineri noaptea, la clubul Colectiv din Bucureşti a izbucnit un incendiu care a curmat viaţa a 27 de persoane, alte peste 160 ajungând în spitalele Capitalei, cu arsuri pe suprafeţe mari din corp şi intoxicaţi cu fum. De la momentul tragediei şi până acum, cinci persoane au murit în spitale, în pofida eforturilor medicilor.

La o zi după tragedie, primarul sectorului în care este amplasat clubul Colectiv, Cristian Popescu Piedone, a declarat că nu are ce să-şi reproşeze şi că din punctul de vedere al primăriei localul a funcţionat legal. Cât despre faptul că stabilimentul nu avea autorizaţii de la ISU, primarul a explicat că în schimb patronii aveau o declaraţie pe propria răspundere, cuprinsă într-un acord de funcţionare.

"Avem la dosar toate actele, am îndeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de funcţionare (...) Legea Poliţiei locale spune că pentru eliberarea acordului de funcţionare trebuie să avem acordul locatarului, contractul de închiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comerţului. Locatarul dă declaraţie pe proprie răspundere despre activitatea pe care trebuie să o desfăşoare. Acordul de funcţionare însumează toate acordurile de la toate instituţiile", a declarat Piedone.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne