Istoria se repetă. Apelul în procesul lui Tăriceanu se amână. Un judecător s-a pensionat

La fel ca în octombrie 2017 când judecătoarea Ana Maria Dascălu se pensiona, rezultatul fiind reluarea de la zero a mai multor dosare grele, şi acum un judecător din completul la care a ajuns apelul în dosarul lui Tăriceanu iese la pensie. Iar apelul numărului 2 în stat se amână.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a amânat pentru data de 21 ianuarie 2019, judecarea apelului DNA în cazul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă în legătură cu ancheta privind retrocedarea Fermei Băneasa. Amânarea se datorează faptului că unul dintre judecători şi-a depus la CSM cererea de pensionare, iar avocatul lui Tăriceanu a solicitat termen pentru studierea motivelor de apel.

Potrivit unor surse din magistratură, cel care a depus cererea de pensionare este judecătorul Adrian Ilie, relatează ziare.com.

Reamintim că în mai 2018, Tăriceanu a fost achitat în acest dosar. La momentul respectiv DNA cerea o sentinţă de 3 ani de închisoare, în timp ce Tăriceanu a susţinut că este nevinovat şi a pledat pentru achitare.

Mai amintim că dosarul lui Tăriceanu s-a mai reluat o dată de la zero (în octombrie 2017, în faza de judecată în primă instanţă), la fel ca şi dosarul Bombonica al lui Dragnea. Şi atunci reluarea procesului a avut drept cauză pensionarea unei judecătoare.