Istanbul, o fotografie care te pune pe gânduri

Fotografie de grup de la întâlnirea de la Istambul
Fotografie de grup de la întâlnirea de la Istambul (Captură video)

Doi lideri implicaţi îndeaproape în rezolvarea conflictului sirian - Vladimir Putin şi Recep Erdogan - împreună cu Emmanuel Macron - Franţa fiind şi ea implicată în Siria - dar şi mai bizar, cu Angela Merkel, au participat sâmbătă la un summit la Istanbul, unde au discutat evoluţia războiului civil sirian.

Componenţa grupului - extrem de eterogenă - Germania nefiind extrem de implicată în Siria, şi, mai mult, doi lideri fiind declaraţi progresişti iar ceilalţi doi autoritari, sau de-a dreptul dictatori - trebuie explicată pe cu totul alte linii geopolitice. O propunere ar fi rezistenţa comună la unele politici ale administraţiei Trump - doi în Orientul Mijlociu, iar ceilalţi doi în Europa.

Fotografia de grup care îi înfăţişează pe cei patru ţinându-se de mâini - în ciuda faptului că Emanuel Macron se strâmbă iar Angela Merkel pare că a înghiţi o broască - a produs deja valuri în cercurile atlantice.

Simplul fapt că Germania şi Franţa se întâlnesc la un summit dintre Vladimir Putin şi Recep Erdogan, fără a fi prezentă şi Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, este şi el un semnal bizar pentru liderii UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe