“Israelul trebuie să fie distrus” scria pe ultimele două rachete testate de Iran

Iranul devine tot mai agresiv în regiune de la semnarea acordului nuclear în 2015 şi după ridicarea recentă a sancţiunilor economice internaţionale. Miercuri, Teheranul a testat două rachete balistice pe care era scris un mesaj ameninţător la adresa Israelului.
Amir Ali Hajizadeh, şeful diviziei aerospaţiale a Gărzilor Revoluţionare ale Iranului.
Amir Ali Hajizadeh, şeful diviziei aerospaţiale a Gărzilor Revoluţionare ale Iranului. (Captură Foto)

Iranul a lansat două rachete balistice în regiunea sa estică Alborz şi pe partea lor laterală era scris următorul mesaj în ebraică: “Israelul trebuie să fie distrus”.

Rachetele au fost testate miercuri în timp ce vicepreşedintele american Joe Biden se afla în vizită în Israel, conform Daily Mail. De asemenea, pe perioada vizitei a avut loc un atac palestinian, un turist american fiind înjunghiat mortal.

Testarea celor două rachete a avut loc în condiţiile în care s-au intensificat criticile împotriva Teheranului datorită faptului că acesta a desfăşurat mai multe teste pentru rachete balistice de la semnarea unui controversat acord nuclear cu SUA şi alte puteri mondiale în iulie 2015. Nu este pentru prima dată când Iranul a scris acest mesaj la adresa Israelului pe rachetele sale testate.

La începutul acestei săptămâni, oficialii iranieni au declarat că ar putea renunţa la acel acord nuclear, susţinând că obiectivele lor naţionale nu sunt îndeplinite. De asemenea, ei au afirmat că testarea rachetelor nu a reprezentat o încălcare a acordului nuclear.

Amir Ali Hajizadeh, şeful diviziei aerospaţiale a Gărzilor Revoluţionare ale Iranului, a declarat că testul de miercuri a avut ca obiectiv să demonstreze Israelului că Iranul l-ar putea lovi, conform FARS News.

“Rolul razei de 2.000 de km la rachetele noastre este acela de a confrunta regimul sionist”, a declarat Hajizadeh. “Israelul este înconjurat de ţări islamice şi nu va rezista mult într-un război. Se va prăbuşi chiar înainte să fie lovit de aceste rachete.”

Oficialii din Israel nu au răspuns la acţiunile iraniene de miercuri. În trecut, ei ar fi ameninţat cu acţiuni militare împotriva arsenalului nuclear al Iranului.

ONU a declarat că tehnologia iraniană pentru rachete este interzisă pe baza unei rezoluţii a Consiliului de Securitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe