Israelul loveşte poziţii ale armatei siriene în Înălţimile Golan

Armata israeliană a atacat poziţii ale forţelor siriene, după ce două rânduri de proiectile au căzut în zona Platoului Golan ocupată de Israel, anunţă Tel Avivul.
Avion de luptă israelian.
Avion de luptă israelian. (Jack Guez/AFP/Getty Images)

Forţele israeliene au atacat poziţiile artileriei militare siriene, de unde au fost lansate proiectile în zona ocupată de israelieni a Înălţimilor Golan, au transmis, sâmbătă, autorităţile israeliene.

Armata israeliană a precizat că proiectilele care au căzut pe Înălţimile Golan au fost "rezultatul luptelor interne din Siria".

"Israelul consideră că regimul sirian este responsabil de fiecare violare a frontierelor sale şi va reacţiona în mod corespunzător", a declarat generalul de brigadă Ronen Manelis, purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Totuşi, armata israeliană nu a raportat pagube sau victime.

Proiectilele au căzut pe Înălţimile Golan într-un moment în care premierul israelian Benjamin Netanyahu se afla în vizită în Katzrin, un oraş situat la aproximativ 20 km de locul în care au aterizat proiectilele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe