Israelul îşi retrage ambasadorul din Egipt din motive de securitate

Agenţia israeliană de informaţii interne, Shin Bet, a declarat că Israelul şi-a retras temporar ambasadorul din Egipt, invocând temeri legate de securitate în ţara nord-africană.
Ambasadorul israelian în Egipt, David Govrin.
Ambasadorul israelian în Egipt, David Govrin. (Captură Foto)

“Din motive legate de securitate, întoarcerea personalului ambasadei ministerului [israelian] de externe în Cairo a fost restricţionată”, a precizat agenţia într-o declaraţie publicată marţi, fără să elaboreze când a a avut loc retragerea.

Totuşi, ziarul britanic Daily Telegraph a precizat că ambasadorul israelian în Cairo, David Govrin, a fost retras din misiunea diplomatică la sfârşitul anului trecut. Conform ziarului, ambasadorul lucrează în prezent din Ierusalim, iar Tel Aviv-ul speră ca acesta va fi capabil să se întoarcă în curând la postul său.

Egiptul a fost zguduit de o serie de atacuri teroriste.

Un grup militant afiliat la grupul jihadist Statul Islamic şi care operează în Peninsula egipteană Sinai şi-a intensificat recent atacurile, profitând de haosul creat după alungarea de la putere în iulie 2013 a primului preşedinte egiptean ales pe cale democrată, Mohamed Morsi.

Peninsula Sinai este localizată în extremitatea nord-estică a Egiptului şi se învecinează cu teritoriile palestiniene ocupate şi, în est, cu Fâşia Gaza - asediată de forţele israeliene.

La începutul acestei luni, grupul militant şi-a asumat răspunderea pentru lansarea unor rachete din Sinai asupra oraşului Eilat, situat în teritoriile ocupate de Israel. Tel Aviv-ul a declarat că atacul nu a provocat victime sau pagube.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe