Israelul bombardează o bază siriană de rachete folosită de Assad împotriva rebelilor

Israelul a bombardat duminică o bază de rachete folosită de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad în apropierea graniţei Siriei cu Libanul, distrugând mai multe depozite cu rachete.
Un avion de luptă F-16 al forţelor aeriene israeliene.
Un avion de luptă F-16 al forţelor aeriene israeliene. (Captură Foto)

“Avioanele de luptă israeliene au pătruns în spaţiul aerian libanez şi sirian şi au bombardat [baza] Brigăzii 155 a regimului sirian din regiunea Qutayfa, distrugând mai multe depozite cu rachete”, au declarat surse anonime unui ziar pro-rebel, a raportat NOW Syria.

Un activist sirian a declarat, de asemenea, că avioanele israeliene “au pătruns pe teritoriul sirian dinspre Liban la ora 9:30 p.m. [duminică] şi au bombardat depozitele cu rachete Scud ce aparţineau regimului [sirian].”

Activistul, Ahmad Yabrudi, a declarat că în timpul acelui atac instalaţiile de deasupra şi dedesubtul bazei siriene [unde se aflau depozitele] au fost distruse complet.

Aparent, baza respectivă a fost una dintre cele mai importante locaţii folosite de forţele guvernului Assad pentru a lansa rachete Scud asupra zonelor controlate de rebelii sirieni care se opun regimului, însemnând că presupusul atac aerian va da o lovitură puternică luptei desfăşurate de Assad împotriva rebelilor.

Un ziar pro-Hezbollah a raportat la rândul său atacul aerian, o sursă anonimă explicând că avioanele israeliene de fapt nu au pătruns în spaţiul aerian sirian ci au lansat atacul de pe teritoriul libanez.

Raportul are loc la doar câteva zile după ce ziarele pro-rebele au susţinut că Israelul a bombardat vineri două locaţii în Siria, una aparţinând regimului şi alta aparţinând grupului Hezbollah, conform Haaretz.