Israelul bombardează Fâşia Gaza după un atac cu rachetă

Bombardamente israeliene în Fâşia Gaza, 16 iulie 2014
Bombardamente israeliene în Fâşia Gaza, 16 iulie 2014 (JACK GUEZ/AFP/Getty Images)

Un aparat de zbor israelian a bombardat, vineri, o bază a militanţilor Hamas din Fâşia Gaza, ca răspuns la o rachetă lansată de militanţi la începutul zilei, a relatat Reuters.

Bombele au lovit în regiunea Khan Younis din estul Fâşiei Gaza, oficialii spitalelor locale declarând că nu există victime. Totodată, racheta militanţilor casre a fost trasă anterior, a aterizat într-un câmp din sudul Israelului şi nu a cauzat victime.

”Forţele Defensive Israeliene nu vor permite vreo încercare de subminare a securităţii şi nu vor pune în pericol bunăstarea civililor din Israel. Organizaţia teroristă Hamas este responsabilă de atacul de astăzi împotriva Israelului”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, colonelul Peter Lerner.

Două cazuri anterioare de rachete ale militanţilor au aterizat în Israel dar nu s-a retaliat împotriva lor.

Israel a lansat ofensiva în Fâşia Gaza pe 8 iulie cu scopul declarat de a opri salvele de rachete trimise de Hamas. Conflictele s-au încheiat cu un armistiţiu mediat de egipteni pe 26 august.

Peste 2.100 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucişi în şapte săptămâni de conflict, conform Ministerului Sănătăţii din Gaza. Şaizeci şi şapte de soldaţi israelieni şi şase civili din Israel au fost ucişi.

Într-un incident separat, vineri, patru protestatari palestinieni au fost împuşcaţi în picior de către soldaţii israelieni după ce au ignorat avertizările de a sta departe de gardul dintre Fâşia Gaza şi statul evreiesc, conform oficialilor medicali din armată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe