Israelul atacă cu rachete o structură militară siriană. Tensiunile din Orient se încing

Avion de luptă israelian F-16.
Avion de luptă israelian F-16. (Wikimedia.org)

Israelul a lansat trei rachete asupra unei clădiri militare siriene, a precizat mass media de stat din Damasc, în contextul tensiunilor tot mai ridicate din Orientul Mijlociu.

Se presupune că o centrală de cercetare ştiinţifică siriană suspectată că ar construi arme chimice a fost distrusă în incident.

Mass media locală a mai precizat că un număr de soldaţi sirieni şi luptători libanezi Hezbollah au fost ucişi de lovitura aeriană.

Trei explozii puternice au putut fi auzite din direcţia satului Jamraya, la vest de Damasc, iar fumul putea fi văzut ridicându-se din zonă, potrivit declaraţiilor martorilor.

Este a doua oară în doar câteva zile când Israelul a lansat un atac cu rachete în Siria.

Se presupune, de asemenea, că localitatea Jamraya a fost lovită de israelieni şi într-un atac în 2013.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a trimis recent un mesaj preşedintelui sirian Bashar al-Assad, ameninţându-l că va ataca ţara dacă Iranului i se permite să creeze baze pe teritoriul sirian.

Hezbollah este un partid politic şi un grup militant islamist în Liban şi a adoptat o poziţie ostilă Israelului.

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a afirmat că nu comentează rapoartele media străine.

Totuşi, după un atac cu rachetă asupra Siriei în weekend, Netanyahu a afirmat că va lua măsuri militare împotriva Hezbollah.

“Nu vom permite unui regim care doreşte să anihileze statul evreu... să se stabilească militar în Siria”, a declarat el.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, unele surse au afirmat că “explozii violente au zguduit capitala Damasc şi în apropierea ei” după rachetele lansate de israelieni.

De asemenea, sursele au precizat că armata siriană a încercat să intercepteze rachetele şi să apere ţintele.

Observatorul a declarat: “Atacul a avut loc cu rachete lansate de avioane de luptă israeliene. Exploziile au fost însoţite de flash-uri de lumină în zona atacului, despre care se crede că au fost cauzate de rachete lansate de regimul sirian pentru a intercepta rachetele israeliene şi a le împiedica să atingă ţintele”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe