Israel: raidurile germane împotriva iranienilor au fost făcute la informări Mossad

(Captură Foto)

Agenţia israeliană de spionaj Mossad a furnizat informaţii cruciale care au rezultat în raiduri la locuinţele unor iranieni suspectaţi că au desfăşurat activităţi de spionaj în Germania, potrivit rapoartelor publicate marţi de mass media din Israel.

Potrivit unui raport, suspecţii au fost membri ai unei forţe militare de elită care a vizat persoane fizice şi entităţi israeliene.

Revista săptămânală germană Focus a precizat că pe numele membrilor Forţei Quds – ramura externă a Gărzilor Revoluţionare ale Iranului (IRGC), care este considerată o organizaţie teroristă de SUA – au fost emise mandate de arestare.

Reţeaua de televiziune israeliană Kan a afirmat că grupul a încercat să recruteze şiiţi europeni pentru a se alătura unor celule teroriste din Germania cu scopul de a planifica şi desfăşura atacuri teroriste în Europa.

Raportul l-a citat pe ambasadorul israelian în Germania, Jeremy Issacharoff afirmând: “Cazul ar trebui să tragă un semnal de alarmă nu doar în Germania, ci în întreaga Europă”.

“A sosit momentul ca germanii şi europenii să înţeleagă ce este ascuns în spatele zâmbetului iranian din ultimele câteva luni”, a adăugat oficialul israelian.

Israelul şi-a “consolidat securitatea” la ambasada din Berlin şi a avertizat israelienii care locuiesc acolo, a precizat Issacharoff.

Potrivit Biroului Procuraturii Federale, informaţiile oferite de serviciile de spionaj intern ale Germaniei au permis autorităţilor să desfăşoare marţi raiduri la locuinţe private şi birouri în ţară. Totuşi, nu au fost făcute arestări, a afirmat un purtător de cuvânt al Biroului. Se crede că suspecţii “au spionat instituţii şi persoane fizice din Germania în numele unei entităţi asociate cu Iranul”, a adăugat purtătorul de cuvânt.