Ironizarea copilotului Ponta continuă. Scutaru: Ultima dată când Ponta a purtat un obiect kaki a fost o bască maoistă

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

După ce premierul Victor Ponta a participa joi la exerciţiul româno-american de la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, unde a avut ocazia să se urce la borul unui avion militar F16 în calitate de copilot, acesta a devenit ţinta unor ironii din partea oponenţilor săi politici.

Dacă preşedintele Forţei Civice Mihai-Răzvan Ungureanu l-a comparat cu un „mic Putin”, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru îşi aminteşte că ultima dată când Ponta a purtat un obiect kaki a fost o bască maoistă, cu o steluţă roşie în cinci colţuri.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a ironizat declaraţiile făcute de premierul Ponta după zborul cu F-16 potrivit căruia în ceea ce priveşte politica de securitate acţiunea noastră este perfect coordonată cu NATO şi Uniunea Europeană.

„Este bine că premierul Ponta şi-a adus aminte că cel mai important aliat pe care-l are România sunt Statele Unite ale Americii, mai ales în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul securităţii naţionale. Este un progres evident apariţia în costum de pilot militar, pentru că ultima dată când Victor Ponta a purtat un obiect kaki a fost o bască maoistă, cu o steluţă roşie în cinci colţuri, imaginile mai putând fi găsite şi acum pe Internet”, a declarat George Scutaru.

Liderul liberal a subliniat că lipsesc totuşi nişte scuze privitoare la declaraţiile consilierului său onorific Ionel Blănculescu la adresa prezenţei militare americane în România.

"Premierul trebuia până acum să renunţe la asemenea oameni care prin declaraţiile lor produc prejudicii de imagine României. Nu numai că nu l-a demis pe Blănculescu, dar nici măcar nu şi-a cerut scuze faţă de cei care reprezintă din punct de vedere politic şi militar Statele Unite şi care l-au însoţit la exerciţiul militar aerian de la Câmpia Turzii", a adăugat Scutaru.

Ionel Blănculescu declarase pentru ziarul Bursa că "scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România".

Blănculescu a comentat şi anunţul făcut de Traian Băsescu, potrivit căruia SUA îşi va suplimenta numărul de soldaţi aflaţi pe teritoriul României, precum şi flota de avioane în vederea extinderii operaţiunilor militare de la baza Mihail Kogălniceanu. Statele Unite urmează să trimită un contingent de 600 de militari la baza din judeţul Constanţa, numărul total de soldaţi aflaţi pe teritoriul României urmând să ajungă astfel la 1.600.

"Am constatat că un sentiment de fericire a cuprins patria, la anunţul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăşurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de muncă şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente. Cred că ar trebui să fim mai responsabili, chiar dacă acceptăm această nouă desfăşurare de forţe militare, măcar să o facem în linişte şi cu regretul aferent escaladării cursei înarmării în zonă şi nu a celei economice, dătătoare de nivel de trai sporit", a adăugat acesta.