Irma a devastat statul Florida

Uraganul Irma a lovit statul american Florida cu o viteză a vântului de până la 210 km pe oră, măturând locuinţe şi ambarcaţiuni, provocând pene de curent care au afectat milioane de persoane şi doborând macarale masive în Miami.
Uraganul Irma loveşte Fort Lauderdale, Florida, 11 septembrie 2017.
Uraganul Irma loveşte Fort Lauderdale, Florida, 11 septembrie 2017. (Getty Images)

Puternica furtună a măturat ţărmul arhipelagului Florida Keys, care a fost în mare parte evacuat, apoi a mărşăluit pe coasta vestică a acestuia, în timp ce vântul puternic s-a extins până în Miami şi West Palm Beach pe partea Atlanticului.

Uraganul Irma s-a apropiat duminică seară de regiunea dens populată Tampa-St. Petersburg, cu o intensitate mult mai redusă.

În timp ce a ajuns duminică în Florida ca un uragan de categoria 4, până la căderea nopţii a fost retrogradat la categoria 2, cu vânturi de 160 km pe oră. Între timp, peste 160.000 de persoane au aşteptat în adăposturi ridicate în întregul stat ca furtuna să treacă.

Peste 3 milioane de locuinţe, magazine şi companii au fost afectate de pene de curent, iar autorităţile au precizat că vor trece câteva săptămâni până când va fi remediată problema electricităţii pentru toţi locuitorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură