Irina Vlah nemulţumită de activitatea lui Traian Băsescu în R. Moldova

Societatea găgăuză va lupta pentru apărarea statalităţii RM, chiar dacă instituţiile statului nu reacţionează la acţiunile subversive ale lui Traian Băsescu şi a forţelor din spatele lui, afirmă başcanul Găgăuziei.
Irina Vlah, başcanul Găgăuziei (R. Moldova)
Irina Vlah, başcanul Găgăuziei (R. Moldova) (facebook.com)

Başcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah anunţă că pe 24 februarie convoacă o adunare extinsă a reprezentanţilor organelor locale şi regionale, veteranilor formării regiunii, dar şi a membrilor societăţii civile pentru a discuta despre unionismul care câştigă teren în Republica Moldova şi lipsa implicării forţelor de ordine în contracararea acestui fenomen.

”Până când autorităţile centrale vor lupta împotriva "ameninţării mitice ruseşti" şi vor închide ochii asupra activităţilor subversive din ţară ale lui Traian Băsescu şi ale forţelor din spatele lui? Este necesară prezenţa cetăţenilor din UTA Găgăuzia în partidele parlamentare de la guvernare, care au luat o poziţie deschisă antigăgăuză?”, se întreabă retoric başcanul Găgăuziei precizând că regiunea va lupta pentru apărarea suveranităţii Republicii Moldova.

În concluzie, Irina Vlah a menţionat că societatea găgăuză îşi vede viitorul exclusiv în cadrul Republicii Moldova - ţară indivizibilă şi independentă. ”Poziţia noastră fermă trebuie să o aducem la cunoştinţă tuturor forţelor politice din ţară, dar şi partenerilor de politică externă.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe