Irina Begu, victorie frumoasă la Australian Open

După înfrângerea suferită de Simona Halep în primul tur, Irina Begu reuşeşte să aducă o bucurie românilor prezenţi la turneul de la Melbourne câştigând în faţa experimentatei Iaroslava Şvedova.
Tenismana română Irina Camelia Begu.
Tenismana română Irina Camelia Begu. (WTA Brasil Tennis Cup/facebook)

Irina Begu (29 WTA), cap de serie 27, a reuşit să o învingă pe Iaroslava Şvedova din Kazahstan (39) în primul tur al turneului de Mare Şlam de la Melbourne, Australia, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4. Partida a durat două ore şi 18 minute.

Irina a revenit în meci după ce Iaroslava a câştigat primul set pe final, după trei break-uri consecutive. Însă, în următoarele două manşe, românca nu şi-a mai pierdut servicul şi cu câte un break în fiecare set (la 1-0, respectiv 2-1) a reuşit să se impună în faţa unei jucătoare tenace.

În turul 2 al turneului, Irina o va întâlni pe Kristyna Pliskova din Cehia (locul 58, aflată la clasamentul maxim al carierei, 24 de ani) pe care jucătoarea noastră a învins-o în cele două partide disputate până acum.

Simona Halep a pierdut în primul tur în faţa americancei Shelby Rogers, cu scorul de 3-6, 1-6, pe fondul unei inflamaţii la genunchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport