Irina Begu şi Andreea Mitu vor juca cu trofeul pe masă la BRD Bucharest Open (WTA)

"Ruse şi Cristian sunt două jucătoare foarte bune, au potenţial de top 100.. Însă azi noi am câştigat pentru că am fost mai active în super tiebreak, aşa cum trebuia de altfel să fim de la începutul meciului" - Irina Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Camelia Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Camelia Begu. (Getty Images)

Perechea română formată din jucătoarele Irina Begu şi Andreea Mitu au performat în penultimul act al circuitului BRD Bucharest Open în faţa sportivelor Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse, impunându-se în faţa acestora în două seturi cu scorul de 6-4, 3-6, 10-6. Partida a fost una destul de echilibrată, timpul total de joc fiind de o oră şi 35 de minute.

Begu şi Mitu au început foarte bine pe zgura bucureşteană. Chiar dacă primul set a fost destul de echilibrat, cele două românce au fost cele care au dat tonul jocului, evoluând foarte bine din punct de vedere tehnic.

Setul secund a debutat la fel de extraordinar pentru reprezentantele noastre, care după doar 10 minute de joc aveau un avantaj de trei seturi. La acest scor, Gabriela Ruse a avut un schimb de replici cu un spectator din tribune care i-au provocat acesteia o stare de nervi, benefică însă, pentru că după aceasta a reuşit alături de partenera sa să întoarcă scorul înregistrat pe tabela de marcaj, adjudecându-şi şase ghemuri consecutive, ducând meciul în super tiebreak, unde au cedat până la urmă.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat în setul doi între Gabi (n.r. - Elena Gabriela Ruse) şi un spectator. Dar nu faptul că s-a certat cu un spectator ne-a tras pe noi în jos. Cred că ne-am relaxat când aveam 3-0 în setul 2 şi ele au fost mult mai active. Ele au fost foarte curajoase şi au jucat foarte bine. Ruse şi Cristian sunt două jucătoare foarte bune, au potenţial de top 100 şi, dacă vor munci în continuare, atunci au posibilitatea să urce. Însă azi noi am câştigat pentru că am fost mai active în super tiebreak, aşa cum trebuia de altfel să fim de la începutul meciului", a declarat Irina Begu în conferinţa organizată imediat după meci.

În schimb, Andreea Mitu, care a intrat pe teren pentru prima dată după o pauză de câteva luni, ea fiind acum mămică, a mărturisit că nu a fost într-o formă foarte bună, mulţumindu-i cu această ocazie Irinei pentru că a acceptat să joace împreună.

"Am avut o pauză foarte mare, în special la turneele WTA. Eu sunt supărată pe mine, acum sunt mai slabă decât înainte de sarcină. Aş vrea să am mai multă forţă, dar asta este. Mă bucur că Irina a acceptat să jucăm împreună.. Mi-e destul de greu să mă readaptez la acest nivel, mai ales la dublu unde ritmul este mai alert şi reacţia trebuie să fie mai rapidă. Dar cred că am făcut o treabă bună şi sper să fie bine şi mâine," a mărturisit Mitu.

În ultimul act, cele două campioane ale noastre vor primi replica câştigătoarei din semifinala Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru (România/N.1) - Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia).

Irina Begu şi Andreea Mitu şi-au asigurat deocamdată un premiu financiar de 6.400 de dolari şi 180 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport