Irina Begu şi Ana Bogdan, calificate în sferturi la Florianopolis

Ana Bogdan a reuşit o performanţă extrordinară învingând-o pe fostul lider mondial Jelena Jankovic în optimile turneului brazilian. Irina Begu a trecut lejer de adversara sa Paula Cristina Goncalves.
Tenismana română Ana Bogdan.
Tenismana română Ana Bogdan. (WTA Brasil Tennis Cup/facebook)

În optimile de finală ale turneului WTA Internaţional “Brasil Tennis Cup” care se desfăşoară la Florianopolis, Brazilia, cu premii în valoare de 226.750 USD, românca Ana Bogdan (locul 127 WTA, 23 de ani) a dispus de Jelena Jankovic din Serbia (29 WTA, 31 de ani), favorita 1 a competiţiei, cu scorul de 6-2, 7-5. Partida a durat 1 oră şi 29 de minute.

În sferturi, Ana o va întâlni pe ucraineanca Liudmila Kicenok (locul 373, 24 de ani).

Ana a declarat după meci: “Am vrut doar să joc şi să nu mă gândesc la scor sau la orice altceva. Câteodată devii foarte nervos şi nu poţi să-ţi controlezi emoţiile. Ştiam cine este şi ce mare campioană a fost, dar am încercat să nu mă gândesc la asta. Am continuat să joc şi am crezut în mine. Este cu siguranţă una din cele mai mari victorii de până acum. Nu pot să compar acest meci cu niciunul de până acum.”

În optimile de finală ale circuitului sud-american, Irina Begu (31WTA) favorita a doua a competiţiei, a trecut lejer de Paula Cristina Goncalves (Brazilia, 177 WTA), scor 6-1, 6-2. Partida a durat 1 oră şi 8 minute.

Tot astăzi, Irina o va întâlni în sferturi pe japoneza Nao Hibino (84).

Sportivele noastre primesc 60 de puncte WTA pentru calificarea în sferturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport