Irina Begu continuă seria succeselor la turneul din Madrid. Calificată în sferturi de finală

Irina Begu
Irina Begu (Facebook)

Irina Camelia Begu a învins-o pe cehoaica Barbora Strycova (locul 23 WTA), cu scorul de 6-4, 6-4 în turul trei al turneului de Premier Mandatory de la Madrid (cu premii totale în valoare de $4,185,405) şi s-a calificat în sferturi de finală.

În primul set, după ce scorul a fost 3-3, jucătoarea noastră şi-a impus jocul şi l-a câştigat cu 6-4. În setul doi Irina a condus cu 2-0 apoi a revenit Strycova, a egalat la 3, însă Begu s-a impus în continuare şi a câştigat şi al doilea set cu 6-4. In ultimul game, românca a revenit de la 0-40 pe propriul serviciu şi a incheia partida.

In sferturi, Begu va avea un meci greu cu favorita numarul 4, Petra Kvitova din Cehia.

Begu este singura sportivă din România rămasă în competiţie, după ce au fost eliminate Simona Halep, Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu.

Câştigătoarea de anul trecut a turneului de la Madrid este Maria Şarapova, care a învins-o în finală pe Simona Halep.

Irina Begu a rămas în joc şi la proba de dublu feminin a turneului de la Madrid. Perechea Irina-Camelia Begu/Lara Arruabarrena (România/Spania) s-au calificat în sferturile de finală.

Begu şi Arruabarrena, care au intrat pe tablou după retragerea unei echipe, au învins în optimile de finală perechea Vera Duşevina/Maria José Martínez Sanchez (Rusia/Spania), cu scorul de 6-3, 7-6 (10), după o ora şi 40 de minute.

În sferturi Irina Begu va avea un meci mai dificil contra cuplului spaniol Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 3, care a trecut de Anna-Lena Groenefeld/Alexandra Panova (Germania/Rusia), cu scorul de 6-2, 6-2.

Pentru calificarea în sferturile de finală de la Madrid, Begu şi Arruabarrena vor primi 215 puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 31.200 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport