Irina Begu a pierdut în proba de simplu a turneului de tenis de la Tianjin (WTA)

Jucătoarea română s-a înclinat, miercuri, în faţa rusoaicei Maria Şarapova, fiind învinsă în două seturi cu scorul de 6-4, 6-2.
Jucătoarea română de tenis Irina Camelia Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Camelia Begu. (facebook)

Irina Begu (27 ani, 57 WTA) nu a reuşit să producă surpriza la Tianjin (China), acolo unde în prima manşă turneului WTA a întâlnit-o pe rusoaica Maria Şarapova (30 ani, 86 WTA). Românca, care a beneficiat de un wildcard la această competiţie, a evoluat bine, dar diferenţa de valoare şi-a spus până la urmă cuvântul.

Partida a durat o oră şi 22 de minute şi s-a terminat cu scorul de 6-4, 6-2.

Sportiva noastră, cap de serie numărul 9, a avut un joc bun în primul set, unde a obţinut un break, scorul fiind de 4-3, dar nu a reuşit să-şi păstreze avantajul, ea pierzând următoarele trei ghemuri, scor final al primului set stabilindu-se la 6-4.

În partea a doua, campioana din Rusia nu i-a lăsat prea multe şanse, câştigând primele trei ghemuri 3-0, ca apoi să-şi conserve avantajul până în finalul setului, scor 6-2.

În confruntările directe Şarapova conduce acum cu 3-0, după ce aceasta o învinsese pe Irina în 2012, în primul tur la Madrid, cu 6-0, 6-3, şi în 2015, în turul al treilea la Wimbledon, cu 6-4, 6-3.

Begu va fi recompensată pentru participare cu un cec de 3.026 dolari şi un punct WTA.

Românca va evolua în continuare în sferturile probei de dublu, unde alături de italianca Sara Errani, va juca împotriva principalelor favorite, Katerina Bondarenko (Ucraina)/Ala Kudriavţeva (Rusia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport