Ireal: Un stareţ a pierdut o sumă colosală la... păcănele. Lăcaşul de cult, executat silit

Un lăcaş de cult a ajuns să fie executat silit de instanţă din cauza unui stareţ care, căzut în patima jocurilor de noroc, a împrumutat 60.000 de euro şi i-a pierdut pe toţi.
Vitalie, fostul stareţ de la Mănăstirea Golia
Vitalie, fostul stareţ de la Mănăstirea Golia (b1.ro)

Stareţul de la Mănăstirea Golia, Vitalie, a împrumutat 60.000 de euro şi i-a pierdut la jocuri de noroc, astfel că lăcaşul de cult va fi acum executat silit, potrivit unei decizii luate de instanţă, relatează monitorulbt.ro.

Păgubitul, un angajat din administraţia locală, l-a împrumutat pe fostul stareţ al mănăstirii Golia cu 60.000 de euro, faţa bisericească susţinând că are de plătit datorii la utilităţile mănăstirii. Numai că, de fapt, preotul căzuse în patima jocurilor de noroc şi a pierdut toţi banii.

Cum nu returna împrumutul, a fost de acord să semneze şi să parafeze cu ştampila mănăstirii un act în care recunoştea împrumutul. Aşa s-a ajuns la instanţă, care a obligat mănăstirea să returneze banii, chiar dacă între timp Vitalie a fost dat jos din scaunul de arhimandrit şi stareţ.

"Suma va fi plătită de Mănastirea Golia. Se va plăti în tranşe, pentru că este o sumă foarte mare.", a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.