Iranul ameninţă că va bloca trecerea navelor americane prin Golful Persic

Un oficial militar iranian de top a ameninţat că va bloca libera trecere a navelor americane printr-un canal internaţional crucial pentru transportul maritim în Golful Persic
Hossein Salami, comandant adjunct al Gărzilor Revoluţionare ale Iranului.
Hossein Salami, comandant adjunct al Gărzilor Revoluţionare ale Iranului. (Captură Foto)

Hossein Salami, comandant adjunct al Gărzilor Revoluţionare ale Iranului, a avertizat într-un interviu recent că Republica Islamică nu va ezita să blocheze intrarea navelor americane în Strâmtoarea Hormuz, care este singurul pasaj din Golful Persic în largul Oceanului Indian.

Salami a avertizat SUA şi aliaţii săi că Iranul este pregătit să blocheze Strâmtoarea Hormuz, o mişcare ce ar putea submina transportul maritim internaţional de mărfuri, în special petrol.

“Avertizăm America, partenerii şi aliaţii săi din regiune că dacă decid să ne ameninţe, vom aplica articolul asupra navigării prevăzut în Convenţia ONU din 1982 asupra Legii Mării, şi vom împiedica trecerea oricărei nave sau ambarcaţiuni care ne ameninţă”, a declarat el. “Dacă ne ameninţă, acest lucru se va întâmpla şi vom lua toate măsurile necesare”.

“Până la urmă”, a adăugat Salami, “nu avem niciun alt inamic în regiune cu excepţia SUA. Celelalte ţări şi guverne nu sunt duşmanii noştri şi noi nu suntem ai lor. Bineînţeles, ei nici măcar nu au potenţialul de a fi inamici noştri”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe