Iranul acuză Israelul de lansarea unui atac cibernetic eşuat împotriva sa

(Getty Images)

Iranul a acuzat Israelul de lansarea unui atac cibernetic eşuat împotriva sistemelor sale de comunicaţii.

Ministrul iranian al Informaţiilor, Mohammad Javad Azari Jahromi, a făcut acuzaţia luni pe contul său de Twitter, potrivit RFE/RL.

Jahromi a afirmat că atacul cibernetic a fost dejucat ca urmare a „vigilenţei echipelor tehnice” din Iran.

Anterior, adjunctul lui Jahromi, Hamid Fattahi, precizase că echipele tehnice au interceptat mai multe tentative de infiltrare în sistemele de comunicaţii ale Republicii Islamice în primele ore ale zilei de luni.

Fattahi a susţinut că hackerii au fost ţinuţi la distanţă.

Acuzaţiile Teheranului au fost lansate la doar o săptămână după ce generalul Gholam Reza Jalali, şeful unităţii armatei iraniene însărcinate cu combaterea acţiunilor de sabotaj, a declarat că telefonul mobil al preşedintelui Hassan Rohani a fost recent ascultat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe