Iran: Dacă Israelul ne atacă atunci Hezbollah va distruge Tel Aviv

Generalul Yahya Rahim Safavi, un consilier militar al liderului Suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei.
Generalul Yahya Rahim Safavi, un consilier militar al liderului Suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei. (Captură Foto)

Un oficial militar senior iranian a avertizat joi că orice atac israelian va dezlănţui o furtună de rachete asupra oraşelor sale din partea grupării libaneze Hezbollah, un aliat al Republicii Islamice.

Miliţia şiită Hezbollah deţine peste 80.000 de rachete pregătite să fie lansate asupra oraşelor israeliene Tel Aviv şi Haifa, a declarat generalul Yahya Rahim Safavi, consilier militar al liderului Suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, susţine publicaţia Times of Israel.

Oficialii Forţelor de Apărare Israeliene (IDF) au transmis o ameninţare grupului terorist libanez prin intermediul mass mediei internaţionale. Săptămâna trecută, New York Times a raportat, în baza hărţilor şi fotografiilor aeriene oferite de oficialii IDF, că Hezbollah şi-a deplasat majoritatea infrastructurii sale militare în satele şiite din sudul Libanului şi în jurul acestora. Conform publicaţiei, oficialii israelieni susţin că mişcarea făcută de Hezbollah este echivalentă cu folosirea civililor ca scuturi umane.

New York Times citează oficiali israelieni afirmând că IDF nu va fi descurajată în a lovi ţintele Hezbollah, indicând că satele respective vor fi lovite chiar mai puternic decât s-a întâmplat în timpul celui de-al Doilea Război Libanez din 2006.

La rândul său, grupul Hezbollah este prins în lupte cu rebelii proveniţi din aproape fiecare grup sunit care i se opune preşedintelui sirian Bashar al Assad – de la Statul Islamic până la miliţiile mai moderate care urmăresc înlăturarea lui Assad de la putere.

Săptămâna trecută, un oficial senior al serviciului de informaţii din cadrul IDF a avertizat în privinţa existenţei unei ameninţări tot mai mari pentru declanşarea unui conflict în următorii doi ani ca urmare a amplificării tensiunilor din regiune.

Într-o discuţie cu jurnaliştii străini la Ministerul israelian al Apărării în Tel Aviv, oficialul a făcut o referire specifică la Hezbollah şi la înarmarea acestui grup de către Iran. Israelul s-a plâns în repetate rânduri Organizaţiei Naţiunilor Unite în legătură cu faptul că, începând cu anul 2006, Hezbollah a încălcat Rezoluţia ONU 1701 – o rezoluţie care interzice grupului să se reînarmeze.

“Ameninţarea iraniană este o ameninţare tangibilă pentru Israel”, a adăugat oficialul, a cărui ţară nu a exclus folosirea forţei militare pentru a bloca orice tentativă a Iranului de a produce o bombă nucleară.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe