Iordache pune România "pe hartă". Bloomberg: Raportul UE privind corupţia primeşte degetul mijlociu în România

Florin Iordache a reuşit să aducă România în prim-planul presei internaţionale după ce, la finele unui discurs naţionalist cu puternice accente anti-UE, a arătat degetul mijlociu Opoziţiei, Opoziţia fiind cea care susţinea implementarea recomandărilor Comisiei Europene.
Florin Iordache (Deputat PSD);
Florin Iordache (Deputat PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Nu se ştie dacă asta şi-a dorit sau nu Florin Iordache marţi, când, la capătul unui discurs extrem de acid la adresa UE ţinut în plenul Camerei Deputaţilor, a arătat degetele mijlocii reprezentaţilor Opoziţiei, cert este că gestul său a avut reverberaţii internaţionale. Presa străină a început să relateze despre gestul obscen făcut de Iordache la un mod deloc de natură a fi de ajutor României.

Astfel, cotidianul american Bloomberg relatează, sub titlul „Raportul UE privind corupţia primeşte degetul mijlociu în România”, că „un politician de top din România tocmai a arătat Uniunii Europene degetul mijlociu”, relatează Digi24.ro.

În articolul său, Bloomberg aminteşte de modificările din justiţie care au dus la recomandările Comisiei Europene în raportul MCV, dar şi la rezoluţia votată marţi în Parlamentul European, şi precizează că discursul lui Florin Iordache a fost „cel mai sfidător al unui oficial român” la criticile aduse de Bruxelles.

„Vom merge mai departe cu toată opoziţia dumneavoastră şi vom merge mai departe cu toată opoziţia pe care Comisia Europeană şi Parlamentul European s-a pronunţat împotriva României. România în acest moment este sub presiune pentru că vrem să fim independenţi”, a spus Florin Iordache, înainte să arate semnele obscene. Ulterior, acesta a spus că avea mâinile ridicate.

De asemenea, americanii mai relatează că Florin Iordache este un apropiat al lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, care a fost oprit de la ocuparea funcţiei de prim-ministru de către două condamnări penale şi care ar beneficia de modificările legilor din justiţie.

Reamintim că retorica "neamestecului UE în treburile României" proferată ieri de Iordache nu este un caz izolat, liderii PSD fluturând frecvent steagul independenţei României în faţa "neavenitelor ingerinţe" dinspre UE. Mai mult, Iordache obişnuieşte să spună că modificările legilor Justiţiei sunt bune şi cei care le critică - magistraţi români, experţi UE etc. - sunt neinformaţi.