Iordache: Modificarea legilor Justiţiei, o temă falsă. OUG 13 - un act normativ pertinent

Prin proiectul de modificare şi completare a legilor Justiţiei promovat de Tudorel Toader textele sunt "mai concise şi mai clare", a susţinut artizanul OUG 13, fostul ministru Florin Iordache, la dezbaterea moţiunii depuse de opoziţie.
Florin Iordache
Florin Iordache (Epoch Times România)

USR şi PNL, iniţiatorii moţiunii simple pe Justiţie, sunt "în criză de idei" şi încearcă să ocupe timpul cu "teme false", în contextul în care modificările promovate de Tudorel Toader vor face legile Justiţiei "mai concise şi mai clare", a declarat marţi, la dezbaterea din plen, fostul ministru Florin Iordache.

"Sunt surprins de modul în care aţi decis să depuneţi această moţiune simplă. Am văzut-o semnată de două grupuri parlamentare. Sunt surprins de declaraţiile dumneavoastră. Se vede că sunteţi în criză de idei şi, în aceste condiţii, încercaţi să ocupaţi timpul cu teme false", a declarat Florin Iordache, citat de Agerpres.

Potrivit pesedistului, cele trei legi privind Justiţia au fost elaborate sub directa coordonare a Comisiei Europene, iar, la niciun an, Monica Macovei, în calitate de ministru al Justiţiei, le-a schimbat, obţinând subordonarea procurorilor, înlăturarea unor prevederi democratice din organizarea Consiliului Superior al Magistraturii.

"Prin proiectul de modificare şi completare a legilor Justiţiei textele sunt mai concise şi mai clare", a subliniat Florin Iordache.

Legat de celebra ordonanţă de urgenţă cu nr. 13 care mutila Codurile penale, fostul ministru al Justiţiei a mai susţinut că au fost date două decizii ala Curţii Constituţionale care au constatat "pertinenţa" actului normativ.

În acelaşi timp, Florin Iordache a afirmat că moţiunea depusă de PNL şi USR, "PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa...", nu specifică în ce constă încălcarea principiilor independenţei şi inamovibilităţii magistraţilor şi a statului democratic.

Parlamentul este cel care decide asupra modificărilor la legile Justiţiei, ministrul Tudorel Toader făcând o propunere în această privinţă, a mai punctat deputatul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne