Iordache 'justifică' amnistia: Acei oameni n-au greşit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache pledează pentru amnistie şi graţiere încercând să echivaleze o pedeapsă la închisoare cu o condamnare la moarte.
Florin Iordache
Florin Iordache (Epoch Times România)

Mii de deţinuţi au ieşit de după gratii după recursul compensatoriu al lui Tudorel Toader. Cu toate acestea, fostul ministru al Justiţiei, deputatul Florin Iordache continuă să folosească mitul închisorilor supra-aglomerate pentru a "explica" de ce vrea PSD-ul să dea amnistie şi graţiere. Potrivit social-democratului, amnistia este necesară pentru ca România să nu mai fie sancţionată la CEDO.

Iordache a admis că s-au făcut "unele reglări" cu recursul compensatoriu, însă ministrul Justiţiei "nu poate să construiască peste noapte penitenciare" iar "deţinuţii din penitenciare nu au greşit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte".

"Sunt decizii CEDO care stabilesc condiţii minimale pentru deţinuţi. România riscă să plătească penalităţi uriaşe pentru că nu a făcut nimic pentru acei oameni.

Acei oameni nu au greşit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte. Poate ministrul Justiţiei, peste noapte, să construiască penitenciare?

A fost chestiunea cu recursul compensatoriu. Mai poate fi o flexibilizare a legislaţiei în ceea ce înseamnă condamnările, dar peste noapte nu se poate adopta ceva dacă vrem un moment zero", a declarat Florin Iordache, preluat de Ziare.com, la Antena3.

Declaraţiile lui Florin Iordache vin în condiţiile în care, duminică, la Consiliul Naţional al PSD, Liviu Dragnea a cerut amnistia şi graţierea sau o soluţie similară.

"Dacă nu, nu mai ezitaţi, nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ul, PSD-ALDE are şi această obligaţie să repare nedreptăţile. Şi, ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăia plătiţi de Soroşică prin bitcoins, aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală până la urmă. Domne' inventaţi ceva, găsiţi o prevedere într-o decizie a CCR, o virgulă într-o decizie a Curţii Constituţionale, să spuneţi: aceste două acte normative, trei acte normative, cinci acte normative nu-i sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul. Ieşiţi toţi din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenţii ca şi cum sunt date pentru mine. (...) Acţionaţi ca oameni de stat, hotărâţi când şi dacă! Justiţia trebuie resetată, spun enorm de mulţi oameni din acest sistem", declara Dragnea.

"Să nu mai fim laşi", a răsunat o voce din sală.

"Să nu mai fiţi", a răspuns Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne