Iordache, după internarea lui Dragnea: Nu există nicio diferenţă între un spital privat şi unul de stat

Florin Iordache (Deputat PSD);
Florin Iordache (Deputat PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

În contextul în care şeful său de partid a fost internat într-o clinică privată, fostul ministru PSD al Justiţiei Florin Iordache a susţinut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu este nicio diferenţă între un spital de stat şi unul privat.

"Domnul preşedinte Dragnea a avut o opţiune pentru un anumit spital. Nu există nicio diferenţă între spitalele de stat şi modul în care sunt trataţi pacienţii într-un spital de stat şi un spital privat. Nu cred că pentru o intervenţie sau pentru o internare de urgenţă aşa cum a avut dumnealui, că s-a internat în cel mai apropiat spital, e un capăt de ţară. Dar eu şi colegii mei avem respect pentru modul în care pacienţii sunt trataţi şi în spitalele de stat şi în cele private", a declarat Iordache, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că şeful PSD ar fi trebuit să meargă la un spital de stat şi nu la unul privat.

Întrebat când a fost ultima dată într-un spital de stat şi unde a văzut aceleaşi condiţii ca la privat, liderul PSD a replicat:

"Eu am fost anul trecut când am fost operat într-un spital de stat. Şi modul în care am fost tratat şi condiţiile pe care le-am avut într-un spital, repet, au fost mult mai mult decât mulţumitoare. În plus, prin faptul că s-au crescut salariile din sistemul sanitar, prin faptul că au fost alocate şi o serie de instituţii spitaliceşti şi-au îmbunătăţi condiţiile – discutăm de aparatură, de constucţia de noi secţii şi aşa mai departe, sunt premise că sănătatea pentru guvernare a constituit şi constituie o prioritate".