Ion Terguţă: Regimul de la Chişinău apelează la tactici staliniste pentru a scăpa de persoanele care i se opun

Dacă regimul foloseşte un pretext fals pentru a se răzbuna pe un om care merge împotriva sistemului şi a modului de gândire şi înţelegere a lucrurilor, „atunci lucrurile acestea chiar sunt complicate”, consideră jurnalistul.
Ion Terguţă, purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova
Ion Terguţă, purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova (facebook.com / Ion Terguţă)

După deportarea celor şapte profesori de origine turcă în mod abuziv în ţara lor de origin, unde potrivit celor mai mulţi experţi în drepturile omului ar putea fi supuşi torturii la ordinul regimului autoritar de acolo, profesorul Vasile Tătaru, de la liceul „Academia Copiilor” este tratat similar de către regimul care se află la conducere n Republica Moldova.

Nu mai este o noutate pentru nimeni că persoanele care nu sunt înregimentate în structurile partidului de guvernământ, ci mai degrabă se opun acestuia, sunt prigonite, acest lucru i se întâmplă şi unui tânăr profesor care a îndrăznit să adreseze ministrului Învăţământului, Monica Babuc, considerată de unii internauţi drept o „comsomolistă stalinistă”, o scrisoare prin intermediul căreia îi comunică problemele cu care se confruntă sistemul de învăţământ din Moldova la ora actuală.

„Din punctul meu de vedere acesta este modul de expresie al actualei guvernări sau al regimului, dacă vreţi. Acest profesor nu face o notă discordantă pentru că în felul acesta regimul a acţionat şi împotriva profesorilor turci. Nu există absolut nicio diferenţă. Modul stalinist în care s-a rezolvat problema profesorilor turci şi felul în care s-a acţionat împotriva acestui profesor sunt identice. Oamenii aceştia au fost, unii expulzaţi din ţară, iar alţii din sistem”, a declarat jurnalistul Ion Terguţă, vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat.

În opinia acestuia, ar fi fost suficient să i se comunice că „face o notă discordantă”, ceea ce nu face parte din modul de gândire şi înţelegere al colectivului de la acel liceu şi să i se ceară să plece, însă „nu. Lui i s-a organizat un proces de conştiinţă”. Pus la toate au fost găsiţi şi câţiva părinţi care să-l acuze că le-ar bate copiii etc.

„Eu nu am o problemă cu faptul că acest om îşi bate sau nu elevii, eu am o problemă cu directoarea: De ce dumneata ca şi administrator al acestei şcoli nu ai rezolvat această problemă până aum? Să admitem. Dar dacă dumneata ca şi directoare nu ai cunoscut că în şcoala pe care o administrezi există o asemenea problemă, eşti prima care ar trebui să pleci”, a adăugat Terguţă.

Mai mult decât atât, cei mai mulţi se întreabă: de ce problemele acestui profesor au apărut exact după scrisoarea adresată ministrului Babuc. Vicepreşedintele PLDM consideră că dacă poliţia cunoaşte despre aceste cazuri de maltratare a elevilor, atunci să se meargă până la capăt şi să se demonstreze în instanţă că acest om este vinovat şi să suporte asprimea legii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe